Mooie initiatieven in De Nieuwe Stad

Het is inmiddels duidelijk dat het coronavirus ons allemaal raakt. In De Nieuwe Stad komt het voor veel ondernemers als een klap. Toch zien we ook mooie dingen ontstaan. Ondernemers weten ontzettend snel te schakelen en zetten hun resources op creatieve manieren in. We zien saamhorigheid, nieuwe initiatieven en ondernemers die elkaar helpen. We zetten de acties van onze bewoners op een rij:

AV Brothers bezorgt maaltijden voor de voedselbank
Het is rustig bij het bedrijf. De bussen waar normaal apparatuur in wordt vervoerd staan dus veel stil. Ze kregen het briljante idee om hun bussen in te zetten om maaltijden te thuis te bezorgen voor de voedselbank. Wat een prachtig initiatief!

Ook hebben ze een manier gevonden om evenementen toch door te laten gaan: Event Rescue; evenementen via livestreams. Lees hier hoe AV Brothers via hun Live Stream Box iedereen het gevoel geeft echt aanwezig te zijn op het evenement (maar dan op een veilige coronaproof afstand van elkaar).

Gebruik de prachtige danszaal van De Danswerkplaats voor jouw activiteit
Dans is bij uitstek een contactactiviteit. Bij @dedanswerkplaats zijn alle docenten tijdelijk gestopt met hun activiteiten. Mocht jij nu een activiteit hebben die je online wilt aanbieden of een video die je wilt opnemen – waarvoor je een ruimte zoekt- neem dan contact op met Karin. Haar zaal van maar liefst 130m2 aan de Oude Fabriekstraat kun je zelf indelen, er is een goede geluidsinstallatie en er is Wifi.
Karin Venverloo | De Danswerkplaats |0651049470| www.dedanswerkplaats.nl

Trouwambtenaar Ilse de Zwart spreekt ‘huilende bruiden’
Ilse moet creatief zijn. Ze belt, skypt, mailt met haar bruidsparen in plaats van dat ze ze thuis opzoekt. Natuurlijk mogen mensen gewoon trouwen. Maar nu horecagelegenheden dicht zijn en er niet meer dan 100 mensen mogen komen, worden veel bruiloften uitgesteld. Lees hier het artikel in Metronieuws over de ‘huilende bruiden’.

Koop een bon voor een bijzondere overnachting op binnenvaartschip Vita Nova
De annuleringen stromen binnen. Bij Vita Nova hebben ze een mooie actie bedacht om de coronacrisis door te komen: koop voor € 100,- een waardebon voor een overnachting met 2 personen (normaal 130) of 1 persoon voor € 70 (normaal € 78). De waardebon is geldig tot eind 2021.

Interesse? Stuur een PM via Instagram, een whatsapp naar 06-51672548 of een e-mail naar elene@hotelvitanova.nl. Vermeld hierin je volledige naam, telefoonnummer, e-mailadres en of je een waardebon voor een kamer op basis van 1 of 2 personen (of meer! ?) wilt.

Het is elke dag feest bij FLUOR
FLUOR presenteert – elke dag om 14:00 uur – vol trots de ‘Blijf lekker thuis livestream Party’. Gewoon vanuit huis luister je naar de lekkerste livemuziek, gestreamd op Facebook. FLUOR helpt je door je thuiswerkdag. Bekijk de evenementen hier.

Bij De Saffraan moet je een keer gegeten hebben. Dit is je kans!
Je kunt nu een waardebonnen kopen voor een zeer bijzonder 5-gangen diner. Van € 264 voor € 199! Heb je altijd al eens bij De Saffraan willen eten? Dit is je kans om voordelig van deze belevenis te genieten. De’friends-voucher’ is 2 jaar geldig. Koop hier.

Het Lokaal is nu 7 dagen per week open voor afhalen (mmm… pizza’s!)
Bij Het Lokaal kun je de beroemde pizza’s en maaltijden gewoon afhalen om thuis op te warmen/af te bakken. Ze vliegen over de toonbank, want ze zijn echt zo lekker als ze eruit zien. Het restaurant is uiteraard gesloten, maar om dat goed te maken is de winkel nu 7 dagen per week open. En het heerlijke brood wordt ook gewoon gebakken. En dat is zeker een tripje naar De Nieuwe Stad waard.

Salon De Nieuwe Stad is open voor een knipbeurt
Natuurlijk zijn er wel maatregelen genomen. Geen kinderfeestje en de beautysalon is alleen open voor het ophalen van producten. Er zijn steeds 2 stoelen vrij tussen klanten en de kappers dragen handschoenen. Het zal iets rustiger zijn, maar dan is er ook extra tijd voor extra mooie haren.
UPDATE: Helaas heeft ook Salon De Nieuwe Stad haar deuren moeten sluiten sinds 24 maart.

Koop je verrassende Italiaanse producten van Oleo Italia online
Bestel Italiaanse delicatessen via de webshop. De winkel in de Oude Fabrieksstraat heeft beperkte openingstijden, check de website. Een bestelling plaatsen? Stuur een mail naar info@oleo-italia.nl.

KROAST heeft nu een online KROAST-winkel
Hier vind je cadeaubonnen met korting, maar ook eventbonnen voor unieke uitjes bij KROAST. Benieuwd? Neem een kijkje in de KROAST-winkel om te zien wat het team allemaal bedacht heeft.

Matt&co schrijft kaarten voor ouderen
100 kaarten voor ouderen die in deze periode wel wat extra aandacht kunnen gebruiken. Wat een prachtig gebaar. Het recruitmentbureau Matt & co werkt vanuit huis. En zijn bereikbaar via mobiel. Hun medewerkers Anne, Sanne en Sam zijn niet meer bereikbaar, zij gaan hun tijd besteden aan hulp bieden op plekken waar dit harder nodig is. Hier kwamen al mooie initiatieven uit zoals hulp bij het bejaardentehuis en de kerk.

Toffe actie: #heelamersfoortbelt door netwerk Sociale Gasten Amersfoort
In deze rare corona-periode is het natuurlijk extra belangrijk dat we er voor elkaar zijn. We kunnen elkaar niet opzoeken, maar wel bellen, stelt Sociale Gasten. Even een stem horen door de telefoon kan iemand echt enorm helpen. Wil jij je inzetten voor Amersfoorters die zich in deze tijd extra eenzaam voelen? Meld je aan via deze link: https://linktr.ee/SocialeGasten

MBO Amersfoort biedt aankomend schoonheidsspecialisten onderwijs op afstand
Tasjes met daarin huidproducten, wattenschijfjes en andere essentiële skincare-producten lagen klaar voor de studenten om op te halen. Rode linten en hygiënedoekjes moesten ervoor zorgen dat studenten veilig gefaseerd hun tasjes kunnen bemachtigen. Een hele uitdaging om dit soort onderwijs op afstand te organiseren!

Anahata Personal Coaching & GGtv helpen je om beter thuis te werken!
Hoe communiceer je in tijden van corona? GGtv geeft 10 tips om je video’s te verbeteren. Doe er je voordeel mee en bekijk de tips hier (op linkedin). En ook Saskia Klaaysen van Anahata heeft een video gemaakt vol tips om ons door het thuiswerken heen te helpen. Hoe zorgen we dat we niet onderprikkeld raken? Bekijk haar video op Linkedin, of de tips op haar website.

Heel handig: Make-up Matters heeft een coverstick voor grijze haren
Oeh, grijze haren, uitgroei…. het is niet handig als naar de kapper gaan er even niet inzit. Make-up Matters heeft nu een heel handig product: Grey hair touch up stick. Ze sturen deze met liefde naar je toe! Kijk op Facebook voor meer info. Want pretty hair matters ook.

Broers Fietsreparateurs leent bezorgfietsen uit en verzinnen een leuke kortingsactie voor klanten
Broers Fietsreparateurs leende de afgelopen weken fietsen uit aan de Amersfoortse horeca, zodat er maaltijden bezorgd konden worden. Een topactie! Nu moeten we Broers ook nog een beetje helpen om door deze crisis heen te komen: er staan 30 opgeknapte fietsen klaar voor een nieuwe eigenaar. Vanaf € 99,95. En ze leveren deze gratis bij je af. Op Facebook kun je de fietsen bekijken. Hoe meer je er koopt, hoe groter de korting. Je kunt nooit genoeg fietsen hebben toch? Naast Broers Amersfoort in De Nieuwe Stad, vind je ze ook nog in Soest.

Picnic werkt samen met gewoonmensen.nl
Mensen die mensen willen helpen, die vind je op gewoonmensen.nl. Een platform waar mensen met een hulpvraag en ‘gewone’ mensen die graag willen helpen elkaar kunnen vinden. Denk aan ophalen van medicijnen, de hond uitlaten of even bellen met iemand. Een fantastisch initiatief waar Picnic graag aan bijdraagt. Dus heb je hulp nodig of wil je juist graag helpen, ga naar www.gewoonmensen.nl.

WAUW, online marketing stelt een gratis EHBO-kit beschikbaar
De O van EHBO staat hierin voor ‘Online marketing’. Want hoe houd je jezelf staande als bedrijf in deze crisistijd? WAUW ontwikkelde een toolkit voor alle ondernemers in Nederland. Zet je online marketing in om je omzet te behouden of misschien zelfs te laten groeien! Bekijk het filmpje van Rutger van WAUW en houd hun sociale media kanalen in de gaten.

Oeh, IJs van Vitelli start een drive-thru ijssalon…
Wat een fantastisch idee: ijs halen met de auto of de fiets en meenemen naar huis. Ook glutenvrij. Dan kun je lekker van je ijsje genieten in je eigen achtertuin. Dus gelukkig eten we toch IJs van Vitelli dit seizoen. Wij vroegen ons al af hoe we er doorheen gingen komen zonder… volg ze op Instagram om op te hoogte te blijven van dit experiment en hun fantastische ijssmaken.

OpMorgen werkt zeer succesvol thuis en deelt tips voor een optimale ‘quarantaine’
Bij OpMorgen (onderdeel van Twynstra Gudde) weten ze wel raad met dat thuiswerken. Ze blijven met elkaar in contact, wandelen ‘naar’ hun werkplek met een gigantische omweg en blijven mentaal gezond door yoga en meditatie. Via hun socialkanalen geven ze fijne tips om er ook het beste van te maken. Check deze tips hier of volg OpMorgen op Instagram.

Lekker(der) op de fiets na een bikefitting van Mechanieker Amersfoort
Met de ‘intelligente lockdown’ behoort buiten sporten gelukkig nog tot de opties, waaronder racefietsen. Maar hoe mooi en goed je huidige of nieuwe fiets ook is, het is waardeloos als je er niet lekker op zit. Daarom biedt Mechnieker Amersfoort bikettings. Een dynamische bikefitting is gericht op het vinden van de ideale fietspositie voor jouw lichaam, van top tot teen. In tijden van corona doet Mirjam de fitting met handschoentjes aan en ontsmet ze de pasfiets na iedere fitting. Met tips van een aantal klanten uit de medische wereld kan de fitting op verantwoorde wijze plaatsvinden. Zo raakt Mirjam normaal gesproken de klant ook aan, maar met wat tekst en uitleg blijkt het ook goed te lukken de klant te instrueren om een aantal dingen zelf te doen. Een dynamische bikefitting kost €199. Bij aanschaf van een fiets is de fitting gratis.