Duurzaam laden op het Eemplein

Spelers Pokémon GO kunnen mobiel opladen op Eemplein

Pokémon-spelers in Amersfoort hadden van 22 tot en met 24 juli beschikking over een heuse Mobile charging station. Deze unit werd vrijdagavond op het Eemplein geplaatst en was het hele weekend beschikbaar voor de fanatiekelingen. Het Mobile Charging station beschikt over stopcontacten die de spelers kunnen gebruiken om hun mobieltje op te laden.

Het idee is afkomstig van het bedrijf Mobisolar. Zij verhuren duurzame mobiele energiebronnen aan de zakelijke markt. ,,Ik hoorde om mij heen dat de applicatie ervoor zorgt dat de batterij van je mobiel snel leeg raakt. Hierdoor kwamen we op het idee om onze units hiervoor in te zetten. Door het enthousiasme van de Gemeente Amersfoort hebben we alles snel kunnen regelen en staat de unit op een drukbezochte pokémon locatie”, aldus Niels Veerman, één van de oprichters van Mobisolar.

De Mobile charging station kan zowel overdag als ’s nachts gebruikt worden. Zonne-energie wordt omgezet in stroom waardoor de oplossing nog duurzaam is ook. Vergeet niet om je oplader en eventueel extra stekkerblokken mee te nemen, zodat je zeker bent van een stopcontact.

Via: destadamersfoort