Meubels worden draadloze oplaadstations

De Nieuwe Stad is een innovatieve microstad waar innovatie een belangrijk onderdeel is. Stilstaan is achteruitgang en daarom is dit weer een mooi voorbeeld van een innovatief idee.

De bekendste Zweedse meubel-maker is ook bezig met ‘het slimme huis’. Het concern bekijkt het daarbij praktisch en gaat meubels van draadloze opladers en USB-aansluitingen voorzien. Geen losse kabels meer of andere oplaad ergenissen. Er komen geïntegreerde laders in lampen, tafels en kasten, maar ook losse oplaadstations die je in je tafel kan monteren of kunt neerleggen. Draadloos opladen werkt via de Qi-techniek. Deze techniek ondersteund de meeste mobiele telefoons, voor sommige telefoons is een los hoesje nodig. Die gaat het Zweedse meubel-maker ook produceren en verkopen.

De collectie begint klein met twee tafeltjes, een aantal lampen, twee oplaadpads en wat accessoires zoals hoesjes en stekkerblokken. De collectie is te herkennen aan het plus-teken. De ‘Wireless Charging’ collectie gaat in het voorjaar in de verkoop.

Bron: Tweakers