Te huur: Overijsselsestraat 3 (ca 848m2 kantoorruimte)

Te huur aangeboden; ca 848 m² kantoorruimte, gelegen op de begane grond aan de Overijsselsestraat 3 te Amersfoort in het industriële complex van de voormalige Prodentfabriek (De Nieuwe Stad).

Inleiding
Ontdek het unieke kantoorpand aan de Overijsselsestraat 3 waar stijl en functionaliteit samenkomen. Met een totale oppervlakte van circa 848 m² biedt dit pand een scala aan kantoorruimtes, van ruime vergaderzalen tot serene werkplekken, algemene en vergaderruimtes. Door de vele raampartijen en de afwerking met een mix van materialen zoals beton en hout heeft het pand een eigentijdse uitstraling. Een bijzondere energetische prestatie bij een oud industrieel pand, dat in 2014 is omgebouwd tot moderne kantoorruimte met heeft energielabel A.

Ligging en bereikbaarheid
De Overijsselsestraat 3 is gelegen in de bruisende omgeving van De Nieuwe Stad waar je geniet van een dynamische werkomgeving vol creativiteit en innovatie. De Nieuwe Stad is een stad in het klein, met een diversiteit aan bedrijven, evenementen, horeca, onderwijs en een sterke gemeenschap. Samen met ‘bewoners’ bouwen we aan een innovatieve microstad: authentiek en avontuurlijk, met mooie historie en veel toekomst.

De Nieuwe Stad is gelegen aan de Eemhaven, gesitueerd nabij het centrum van Amersfoort. Het gebied rondom de Eemhaven is de afgelopen jaren getransformeerd tot een gemengd gebied waar gewoond, gewerkt en gecreëerd wordt. Het is gunstig gelegen met alle voorzieningen – waaronder het NS-station en het centrum van Amersfoort – op loopafstand, hetgeen een aantrekkelijke plek maakt voor bedrijven en werknemers.

Nabij het kantoorpand bevindt zich de Oliemolenhof, ideaal voor ontspanning tijdens pauzes. Deze groene buitenruimte biedt de perfecte gelegenheid om te genieten van een heerlijk kopje koffie in de zon. Tevens bieden de randen van het plein 20 laadplekken voor elektrische auto’s.

Indeling
Na het voorportaal kom je in de ruime algemene hal. De begane grond is voorzien van verschillende vergaderzalen en grote open kantoortuinen. Daarnaast zijn er rustige werkplekken beschikbaar voor geconcentreerd werken. Ook is de ruimte voorzien van een grote luxe keuken die zeer geschikt is voor de gezamenlijke lunches.

Oppervlakte
De kantoorruimte is gelegen op de begane grond en heeft een totale oppervlakte van circa 848 m²,

Opleveringsniveau
Het gehuurde wordt in de huidige staat opgeleverd en is onder andere voorzien van:
– Pantry;
– Verlichting;
– Betonvloer;
– Brandmeldsysteem;
– Brandslanghaspels;
– Screens;
– Toiletten;
– Vloerverwarming en vloerkoeling;
– Luchtbehandeling;
– Te openen ramen;
– Moderne keuken.

Gebruik en bestemming
Kantoorfunctie.

Parkeergelegenheid
Het kantoorgebouw bevindt zich nabij het laadplein van de Oliemolenhof. Op het laadplein kunnen 20 auto’s tegelijk worden opgeladen. Parkeren tijdens het laden is gratis. Heeft u geen elektrische auto?

In de nabijheid zijn er ook diverse andere openbare parkeervoorzieningen aanwezig, waaronder een terrein aan de Eemlaan beheerd door Vicky parking, waar je ook vooraf een plek kunt reserveren of verschillende soorten abonnementen kunt afsluiten. Indien gewenst is het ook mogelijk – zo lang er op de locatie nog niet gebouwd wordt – parkeerplaatsen te huren op het parkeerterrein aan de Eemlaan. De kosten per parkeerplaats bedragen €1750 excl. BTW per jaar. Hiervoor wordt een separate gebruiksovereenkomst opgesteld, naast de huurovereenkomst.

Huurprijs
Kantoorruimte: € 12.500,00 per maand, te vermeerderen met btw.

Servicekosten
De servicekosten bestaan uit een vaste vergoeding en een verrekenbaar voorschot. De volledige lijst met daarbij de maandelijkse kosten is bij ons kantoor op te vragen.

Huurbetaling
Per maand/kwartaal (in overleg), vooruit te betalen.

Huurtermijn en verlengingsperiode(n)
Voorkeur 5 jaar + 5 jaar, maar andere huur-en/of verlengingsperiode(n) is bespreekbaar.

Aanvaarding
De vigerende huurovereenkomst loopt tot en met 31 juli 2024, eventuele eerdere ingebruikname zal in overleg moeten plaatsvinden.

Omzetbelasting
Er is sprake van een BTW-belaste verhuur.

Huurprijsaanpassing
De huurprijs zal jaarlijks, per 1 januari, worden aangepast overeenkomstig de maandprijsindexering volgens de CBS-cijfers ‘’alle huishoudens’’.

Garantstelling
Bankgarantie/waarborgsom ter grootte van een bruto betalingsverplichting van drie maanden huur inclusief servicekosten en BTW.

Huurovereenkomst
De te sluiten huurovereenkomst zal worden opgemaakt conform het model welke door de Raad voor Onroerende Zaken (ROZ) op 30-1-2015 is vastgesteld en op 17-2-2015 is gedeponeerd bij de griffie van de rechtbank te Den Haag en aldaar ingeschreven onder nummer 15/20 tevens gepubliceerd op de website met aanvullende bepalingen door verhuurder.

Goedkeuring
Eventuele transacties dienen ter goedkeuring voorgelegd te worden aan opdrachtgever c.q. eigenaar van het gebouw. Tot deze goedkeuring verleend is, zijn alle uitgebrachte aanbiedingen geheel vrijblijvend.

Meer informatie
Voor nadere informatie en/of bezichtigingen kunt u een afspraak maken met onze collega’s van verhuur via:
sbnl – goed vastgoed
Basicweg 7, 3821 BR Amersfoort
Telefoon: 033 456 23 63