Lepeltje wijkt uit

Lepeltje Lepeltje Amersfoort vindt sinds 2014 ieder jaar plaats tijdens het Pinksterweekend. Voor veel Amersfoorters is dit vaste prik geworden in de agenda. Door de ontwikkelingen rondom Covid-19 kan de gebruikelijke editie dit jaar niet doorgaan op de originele datum.Gelukkig is er een alternatieve versie: Lepeltje Wijkt Uit! Met foodtrucks op 6 locaties in Amersfoort, waaronder de Oliemolenhof in De Nieuwe Stad.

Bij Lepeltje Lepeltje zijn ieder jaar enorm veel kleine ondernemers betrokken, waarvan velen afkomstig uit Amersfoort. Veel van deze ondernemers hebben geïnvesteerd in een foodtruck om zo ieder jaar meerdere evenementen af te gaan. Om hen een hart onder de riem te steken en Amersfoorters toch nog een Lepeltje-gevoel te geven, wordt deze alternatieve versie van Lepeltje Lepeltje georganiseerd.

In De Nieuwe Stad vind je op onderstaande data Habibi. Welkom in de wereld van duizend en één smaken. Met Habibi haal je een stukje Midden Oosten in huis. Ga met z’n allen aan de tajineschotel of neem een uitstapje naar de Arabische proeverij. Kom lekker langs op de bonnefooi, of geef je bestelling online door en hoor wanneer jouw maal klaar is. Haal en reken ter plekke af, maak eventueel een kleine uitstap elders in de stad, want dat smaakt naar meer!

Weekend 1
Vrijdag 29 mei – 16:00 tot 21:00 uur
Zondag 31 mei (Pinksteren) – 14:00 tot 21:00 uur
Weekend 2
Het tweede weekend van 5 t/m 7 juni gaat niet door i.v.m. weersvoorspelling
Weekend 3
Vrijdag 12 juni – 16:00 tot 21:00 uur
Zondag 14 juni – 14:00 tot 21:00 uur
Weekend 4
Vrijdag 19 juni – 16:00 tot 21:00 uur
Zondag 21 juni – 14:00 tot 21:00 uur

Hoe houden we het veilig?
Aan de cateraars is gevraagd strikt de geldende regels van het RIVM te volgen en een veilige werkplek te creëren. Hieronder de maatregelen om op een veilige manier het eten aan de man te brengen:
– Biedt enkel afhaal maaltijden aan
– Geef je eten mee in ‘take away’ verpakking, om direct consumeren te ontmoedigen
– Duid 1,5 meter aan met tape op de grond
– Draag ten alle tijde handschoenen
– Mijd fysiek contact met klanten
– Zorg dat de klanten zoveel mogelijk contactloos kunnen betalen

De locaties zijn er zorgvuldig op uitgekozen dat er voldoende ruimte is voor rijvorming. Foodtrucks zijn gebrieft constant de drukte te monitoren. Zodra het niet mogelijk is voor de klanten om 1,5 meter afstand te houden en als het hierbij het doorgaand verkeer belemmerd, moet de foodtruck (tijdelijk) sluiten. Eén van de redenen om Lepeltje Wijkt Uit de verspreiden over meerdere weken en locaties is om ervoor te zorgen dat er niet een te grote piek ontstaat en dat bezoekers meerdere kansen hebben om naar de foodtruck in hun wijk te gaan.