Laadplein Oliemolenhof krijgt upgrade

Het eerste laadplein van Amersfoort – de Oliemolenhof – krijgt een upgrade! Sinds de ingebruikname van de laadpalen in 2018 is de populariteit van deze plek en het gebruik van de laadpalen flink gestegen. Met de komst van nieuwe typen elektrische auto’s heeft De Nieuwe Stad in samenwerking met van der Sijs de afgelopen jaren al een aantal aanpassingen gedaan. Nu krijgt het laadplein een grotere update om de functionaliteit voor alle typen auto’s te optimaliseren.

Planning
Het aanpassen van het laadplein gebeurt in twee delen. In de eerste week van 25 t/m 31 oktober wordt één helft van het plein aangepakt en blijft de andere zijde beschikbaar. De week daarna van 1 t/m 7 november is de andere zijde aan de beurt. Dit betekent dat er in plaats van 20 laadplekken in die twee weken 10 laadplekken per dag beschikbaar zullen zijn.

Schaalbare laadoplossing van Van der Sijs
De opmars van volledig elektrische voertuigen is duidelijk merkbaar en de vraag naar de noodzakelijke laadinfrastructuur neemt toe. De software van Van der Sijs voor de besturing van het het laadplein controleert continu hoeveel auto’s er zijn aangesloten, hoeveel vermogen deze auto’s afnemen en hoeveel vermogen er nog beschikbaar is. Er wordt altijd geprobeerd om zoveel mogelijk stroom naar de auto’s te sturen.

Kijk op denieuwestad.nl/laadplein voor meer (praktische) informatie over het laadplein.