Kunsthuis Glue podium voor vergeten ambacht

Laat je verleiden door de bijzondere kunstwerken die ontstaan door middel van wet plate photography. Dit is decennia lang dé manier van fotograferen geweest tot de komst van de film. Peter van Hal laat met zijn fotografie een vergeten ambacht weer tot leven komen. Zijn eerste solo-expositie in Kunsthuis Glue – gelegen in De Nieuwe Stad aan de Eem – kenmerkt zich door de schoonheid van de natuur in close-up weergegeven.

Dromerig maar scherp tegelijk: dat is hoe het beeld oogt bij deze techniek, door de lange sluitertijd. Door een dunne laag zilver op een glas- of aluminiumplaat te coaten en via een chemisch proces te ontwikkelen en te fixeren ontstaat er een beeld als uit vervlogen tijden. Peter verenigt oud ambacht met zijn kuntstzinnige kijk op schoonheid.

Over Kunsthuis Glue

Kunsthuis Glue is een initiatief van de kustenaars Anders Wolhar en Hilde Paalvast. Sinds 2005 delen zij een atelier aan de Eem. Anders Wolhar maakt Bronzen beelden en maakt grote sculpturen voor festivals. Hilde Paalvast is Glaskunstenaar en maakt schilderijen van glas. Afgelopen maanden hebben zij een deel van het atelier vrij gemaakt om kunst ten toon te stellen.

Expositie Peter van Hal

Datum: 25 november 2018 – 13 januari 2019.
Locatie: Kleine Koppel 62 Amersfoort.
Open van donderdag t/m zondag van 13 – 17 u.
Gesloten tussen kerst en oud en nieuw.