Kleurrijke voorstellingen tegen een nevelgordijn

Als de schemer invalt komt elke avond het spectaculaire decor van de lichtkunstenaars van Beeldjutters tevoorschijn. Zij bouwden een fontein met lichtprojectie die een maand lang te zien is op Het Nieuwe Stadsterras, van 6 augustus t/m 6 september.

Speciaal voor de fontein werd van zware bielzen een meterslange vijver aangelegd op Het Nieuwe Stadsterras. De fonteinshow bestaat uit kleurrijke voorstellingen die tegen een nevelgordijn van de fontein worden geprojecteerd. Julian van Beeldjutters in een video van het AD: “De grootste uitdaging is dat we een vijver hebben aangelegd op een plek waar normaal geen water is. We hebben er drie fonteinen in gelegd waar we de komende weken een fonteinenspektakel mee maken.”

Over Het Nieuwe Stadsterras
In het artikel van het AD is verder te lezen dat de fonteinprojectie onderdeel is van het Nieuwe Stadsterras op de Oliemolenhof. Tot 6 september kunnen maximaal 250 gasten vanuit hun stoelen op het terras in en rond de arena optredens van bands en dj’s en theatervoorstellingen bijwonen. Op de woensdagavonden verzorgt de organisatie Quizontour bovendien een pubquiz. In De Nieuwe Stad worden in die weken ook streekmarkten gehouden.Kijk voor het hele programma op www.hetnieuwestadsterras.nl.

Foto: Ruud Voest Photography