Kijk Wild & Denk Lenig

Ruim 17 jaar lang fotografeerde Het Wilde Oog – kunstenaarsduo Hans Lemmerman en Inge van Run – drie vrouwen in klederdracht uit Spakenburg. Gefotografeerd vanuit de gedachte ‘Kijk Wild & Denk Lenig’. Als slotproject schenkt het kunstenaarsduo twee foto’s aan de Amersfoortse samenleving. Waar zouden de Spakenburgse Diva’s volgens jou moeten komen te hangen?

Verspreid door heel Nederland namen de drie (schoon) zussen Koelewijn plaats voor de lens. De laatste generatie vrouwen in klederdracht op een niet traditionele wijze gefotografeerd. Hans en Inge zien het plaatsen van twee van de vele foto’s in openbaar toegankelijke binnenlocaties als een tijdsdocument. Een parkeergarage of een dierentuin voorzien van een foto van de Spakenburgse Diva’s is bijvoorbeeld niet ondenkbaar.

Hans: “We zouden mensen graag willen uitdagen om locaties in te dienen waar volgens hen een beeld van deze drie unieke vrouwen een extra betekenis geeft aan de plek. Het mag één van deze beelden gemaakt in De Nieuwe Stad zijn, maar dat hoeft niet. Het gaat ons vooral om de motivatie bij de plek. Dat kan een persoonlijke reden zijn, of wellicht een maatschappelijke, culturele of artistieke, alles is mogelijk. De twee winnaars met de beste ingediende plekken mogen uit meer dan 100 foto’s kiezen. Het Wilde Oog neemt contact op met de locaties over de plaatsing.”

Heb jij een locatie in gedachten? Stuur die dan met een korte motivatie naar lemmerman24@casema.nl. Uiterlijke datum voor het indienen hiervan is 1 december. De ‘winnaars’ ontvangen een dinerbon ter waarde van 100 euro bij De Mandemaaker in Spakenburg en het fotoboek ‘Corrie & Joseph’ van Het Wilde Oog. Dit project is mogelijk gemaakt dankzij de Flitsimpuls van de Gemeente Amersfoort.