Amersfoortse kunstenaars in FLUOR tijdens Blauwdruk

Blauwdruk neemt FLUOR over. Althans, voor een weekend. Van vrijdag 28 tot en met zondag 30 augustus is het Amersfoortse poppodium in De Nieuwe Stad het decor van de zevende editie van Blauwdruk. Een jaarlijks terugkerende groepstentoonstelling van beloftevolle kunstenaars uit de stad.

Al voor de uitbraak van het coronavirus had FLUOR-directeur Carola Aafjes die belofte gedaan aan Blauwdruk-organisatoren Ron Jagers, Adinda van Wely en Martin Honings. Een weekend lang geen popmuziek, maar beeldende kunst. ,,Dat schuurt toch al tegen elkaar aan, die grenzen zijn niet zo strak”, vindt Aafjes, Blauwdruk-supporter van het eerste uur.

Amersfoortse talenten

Pim van den Heuvel, Bart Klouwen, Mitchel Lensink, Pip Passchier, Mies Raadgever, Loes van Roozendaal, Hansje Struijk, Olivia van der Weiden, Nora Welgraven, Sylvie van Wijk en Cheyenne Wolfswinkel vormen een elftal kunstenaarsbeloften dat zijn werk presenteert aan het Amersfoortse publiek. Dan is er direct bij binnenkomst ook nog De Toekomst; een drietal (Leonie Leeuwenberg, Paul Heusinkveld en Victor Dissel) nog jongere talenten, net begonnen aan de kunstacademie, toont zijn kunnen en ambitie.

De kunstdisciplines variëren van fotografie tot geluid, illustratie, performance en schilderkunst. Neem het werk van Bart Klouwen (27) – voormalig medewerker van De Nieuwe Stad – die voor Blauwdruk een nieuwe vorm van fotografie heeft verkend. Met een in-game-camera heeft hij de virtuele wereld van het populaire videospel Grand Theft Auto V (GTA 5) vastgelegd.

Tickets

De expositie vindt plaats in de grote zaal van FLUOR, het café en de backstage. Doorlopend zal er muzikale ondersteuning zijn van jonge lokale DJ’s en een Blauwdrukkunstenaar. Tickets zijn te reserveren via www.fluor033.nl.

Lees het artikel in het AD

Foto: Bart Klouwen