Internationaal CrossFit event in De Nieuwe Stad

Op zaterdag 19 en zondag 20 januari is de evenementenhal van de Prodentfabriek een waar CrossFit-walhalla. Voor het derde jaar op rij organiseert At the bar events een challenge voor de ‘Teens en Masters’. CrossFit wordt steeds populairder en wereldwijd zijn er veel wedstrijden, maar voor de leeftijdscategorieën 12-17 en 35+ was het aanbod nog schaars.

Samen met Kim Schouten en Lonneke Oordt organiseert Claudia Mahler sinds drie jaar het event in de Prodentfabriek. Wat CrossFit inhoudt? Claudia: “Ja, hoe leg je dat het makkelijkst uit. Het is een vorm van training waarbij je een combinatie hebt van gewichtheffen, gymnastiek en oefeningen voor uithoudingsvermogen. Je hebt verschillende workouts en de ene keer gaat het erom dat je zoveel mogelijk oefeningen moe doen in een bepaalde tijd en de andere keer gaat het erom dat je een serie aan oefeningen zo snel mogelijk moet doen.”

Om mee te mogen doen aan de challenge in De Nieuwe Stad  moesten deelnemers zich kwalificeren. In het eerste jaar deden 90 sporters uit diverse landen daar een gooi naar, het jaar daarop waren dat er 500 en dit jaar zelfs 900. Claudia: “Ons eerste event was bij Crossfit Amersfoort met 60 finalisten. Door het succes moesten we uitbreiden en zijn we vorig jaar naar de Prodentfabriek gegaan.” Deelnemers moesten allemaal wekelijks hun zogenaamde WOD, de Workout of the Day, zo goed mogelijk uitvoeren en filmen. Claudia: “Wij beoordelen die filmpjes van drie weken. Dat was dit jaar een hele klus met 900 aanmeldingen. Per leeftijdscategorie – in totaal 9 categorieën – gaan 12 deelnemers door naar de finale in de Prodentfabriek.” Sporters komen onder andere uit Griekenland, Zweden, Spanje, Zwitserland en zelfs IJsland en Amerika.

Ook voor iedereen die niet deelneemt is het event toegankelijk. Naast een kennismaking met de sport en het aanschouwen van de sporters die zich in het zweet werk is er muziek, zijn er kraampjes met gezond eten en kun je kleding en supplementen kopen. Een dagticket is 10 euro, jeugd tussen 12-17 jaar 5 euro en tot 11 jaar is de entree gratis.