Huis van gerecyclede PET – flessen

Canadese ondernemer Robert Bezeau gebruikt duizenden gerecyclede PET-flessen om in Panama huizen te bouwen.

Met het project Plastic Bottle Village bouwt Bezeau in samenwerking met lokale ondernemers en architecten 120 huizen uit gerecyclede PET-flessen. Het project begon als een recyclinginitiatief, waarin de ondernemer naar eigen zeggen tot over 1 miljoen plastic flessen in 1,5 jaar tijd verzamelde.

 

Energie besparen met natuurlijke koeling
Volgens Bezeau zijn de gerecyclede flessen geschikt om te gebruiken als isolatiemateriaal voor de woningen. In het warme klimaat biedt het ā€˜plastic huisā€™ natuurlijke koeling, waardoor bewoners geen airconditioning hoeven aan te schaffen. Dit draagt bij aan een aanzienlijke energiebesparing.

De eerste woning van Plastic Bottle Village is in 2015 opgeleverd in deĀ Panamese provincie Bocas del Toro. Dit jaar verwacht Bezeau de andere huizen van het woonproject te realiseren.

 

10.000 plastic flessen
Voor het bouwen van de huizen gebruikt de initiatiefnemer een metalen frame, dat hijĀ met de plastic flessen vult. Zo bestaat de eerste woning vanĀ Plastic Bottle Village uit 10.000 gerecyclede plastic flessen.

Door de gerecyclede PET-flessen in te zetten als bouwelement, wil Bezeau voorkomen dat het plastic als afvalstroom in verbrandingsovens of opĀ vuilstortplaatsen belandt.

Via: Duurzaambedrijfsleven