Het Platform

Toevoeging vernieuwend werkconcept

Aan de vernieuwde Oliemolenhof wordt Hal 6, een loods van de voormalige Prodentfabriek, door bouwbedrijf Van Bekkum verhoogd met twee verdiepingen. Bovenop het gebouw waar poppodium FLUOR en online supermarkt Picnic zijn gevestigd, verrijst een nieuw ‘platform’. Het nieuwe en duurzame gebouw voorziet niet alleen in de huisvesting van gerenommeerd adviesbureau Twynstra Gudde, maar voegt ook een nieuwe functie toe aan De Nieuwe Stad: flexruimte voor iedereen. De nieuwe plek moet gaan dienen als platform: een plek waar samenwerking, kennisdeling en overleg tussen verschillende partijen tot stand komt.

Wil je graag op de hoogte gehouden worden of je interesse kenbaar maken voor het huren van werkplekken in Het Platform? Vul het interesseformulier hieronder in en we brengen je op de hoogte zodra er meer informatie bekend is.

Interesseformulier werkplekken Het Platform

Stralend middelpunt in De Nieuwe Stad

Niet alleen de functie van het gebouw, maar ook de architectuur is uniek. De verdiepingen komen op palen en zweven als het ware boven De Nieuwe Stad. In het gebouw wordt oud en nieuw geïntegreerd: een poppodium, online supermarkt en biowarmteketel gaan samen met kantoor, flexwerken en ideeën maken. Het gebouw functioneert als platform en wordt daarom ook zo vormgegeven. Architectenbureau Space Encounters is samen met Schipper Bosch verantwoordelijk voor het ontwerp. Gijs Baks, eigenaar van Space Encounters: “Het ontwerp creëert verbinding tussen binnen en buiten. Aan de buitenkant komen geglazuurde witte tegels – refererend aan de vroegere Prodentfabriek. We gaan weer letterlijk shinen in De Nieuwe Stad.” Naast het gebruik van duurzame materialen, zoals kozijnen van Platowood, zal het gebouw verwarmd worden door de biowarmteketel van De Nieuwe Stad en voorzien zonnepanelen het gebouw van elektriciteit.