Het Platform krijgt duurzame kozijnen

De bouw van Het Platform in De Nieuwe Stad vordert. Naast de gedachten over de functies van het gebouw en de unieke architectuur is het gebruik van duurzame materialen ook een belangrijke pijler. Onder andere door de toepassing van kozijnen van Platowood.

‘Niet alleen vanwege de natuurlijke uitstraling van het hout is gekozen voor Platowood, maar het product sluit ook perfect aan bij de duurzaamheidsambitie van De Nieuwe Stad en ontwikkelaar Schipper Bosch’, schrijft Platowood op haar website. De kozijnen werden deze week geleverd en een gedeelte is inmiddels gemonteerd.

Platowood Fraké

De kozijnen zijn gemaakt van Fraké. Dit is een snelgroeiende loofhoutsoort afkomstig uit verantwoord beheerde bossen met OLB-certificaat in West-Afrika. Platowood Fraké is duurzaam en heeft een strakke, stijlvolle en exotische uitstraling. Het oppervlak heeft een subtiele vlamachtige tekening die geaccentueerd wordt door het platoniseren (hydro-thermische modificatie). De krijtstrepen en pinholes die voor kunnen komen, geven het hout een karakteristiek uiterlijk.

Volg de bouw van Het Platform (semi)-live via de webcam.