Hedendaagse Chinese kunst bij Kunsthuis Glue

In samenwerking met Galerie Kunstbroeders kun je van 1 september t/m 3 november 2019 bij Kunsthuis Glue in De Nieuwe Stad een expositie bewonderen van jonge opkomende Chinese kunstenaars. Doordat de Chinese kunstenaars van nu relatieve nieuwkomers zijn –  creatief, goed opgeleid, en met een immens arbeidsethos – weten zij de kunstwereld in hoog tempo te veroveren.

Waar veel Chinese kunstenaars de Chinese traditie niet weten te doorbreken, hebben deze kunstenaars zich wel door de westerse hedendaagse kunst laten beïnvloeden. Sinds de eeuwwisseling is de Chinese experimentele kunst wereldwijd doorgebroken.
Invloeden van social media en veranderingen in het politiek klimaat van China leveren krachtige kunst op met een sterke universele beeldtaal.

China maakt een inhaalslag in de hedendaagse kunst en zij mag gezien worden als een grote speler op de wereldwijde kunstmarkt.
De beste Chinese kunstenaars zitten in de top tien van ’s werelds best verkopende kunstenaars en zijn goed vertegenwoordigd in privé en museale verzamelingen.

Onder andere te zien bij Kunsthuis Glue, werk van:
Liu Zheng – Deze in China beroemde kunstenaar maakt aquarellen op bamboepapier, werk geïnspireerd door Instagram.
Zhang Zhaoying – Is een multi-talent. Hij heeft veel geëxposeerd in China. Popart-achtige schilderijen met actuele onderwerpen zoals de migranten in China.
Dragon Zheng – Jong opkomend talent dat met zijn tekeningen en collages buiten de reguliere kaders weet te treden.
Gong Dong – Is een ervaren beeldhouwer. De inspiratie voor zijn werk haalt hij uit zijn eigen levenservaring. Zijn beroemdste reeks sculpturen wordt Birthmark en The Tree of Life genoemd. Dong is een zeer invloedrijke Chinese hedendaagse kunstenaar en zijn beelden zijn aangekocht door kunstverzamelaars uit verschillende landen.

Praktische informatie
Opening: 1 september om 15.00 uur.
Expositie van 1 september t/m 3 november 2019.
Kleine Koppel 62 Amersfoort.
Open van donderdag t/m zondag van 13 – 17 u.
Contactpersoon: Hilde Paalvast 0619640709