Headz & Portraitz: expositie Kunsthuis Glue

Hilde Paalvast en Anders Wolhar bundelen hun krachten en komen met een gezamenlijke expositie. Van 21 mei t/m 27 juli vind je in Kunsthuis Glue aan de Kleine Koppel 62 in Amersfoort de expositie ‘Headz & Portraitz’. Een combinatie van de porseleinen koppen van Anders Wolhar en de glaskunst van Hilde Paalvast.

Anders Wolhar vervaardigt 99 porseleinen koppen. Een deel daarvan is tijdens de expositie te zien. De serie hedendaagse portretten is ontstaan vanuit een onderzoek dat Anders Wolhar startte naar China Blue Porselein. Oude technieken met een signatuur van deze tijd. De beelden zijn androgyne verschijningen. De man in verbinding met zijn vrouwelijke kant.

De glaskunst van Hilde Paalvast sluit prachtig aan bij het werk van Anders Wolhar. Eén groot kunstwerk, vele gezichten in glas, gebrandschilderd. Een weergave van moedige mensen, die wereldwijd een bijdrage hebben geleverd aan de gelijkheid tussen mannen en vrouwen. Sommigen zijn feministische strijders, andere iconen zijn zich misschien niet eens bewust geweest van hun rol maar stellen zeker een voorbeeld. Dit werk is een dankbetuiging, een ode aan de feminist.

Kunsthuis Glue Kleine Koppel 62 Amersfoort  Open: Do t/m zo 13 -17 u.