Harry Prins & Madeleine Bonsel – (Grafisch) Vormgevers

Goede samenwerking
Harry en Madeleine werken als zelfstandig ondernemers al zo’n 20 jaar samen, waarvan de afgelopen drie jaar in De Nieuwe Stad. Het begon allemaal met een vraag van Madeleine om advies over een Mac die zij wilde kopen om te kunnen starten als zelfstandig vormgever. En het resulteerde in het delen van een werkruimte en een prettige samenwerking. “’s Morgens beginnen we de dag met een kopje koffie, praten we even bij en dan komen we vanzelf terecht bij het werk”, zegt Madeleine. “We hebben allebei onze eigen klussen en opdrachtgevers, maar kunnen goed met elkaar meedenken over hoe we iets aanpakken, elkaar helpen als dat nodig is en elkaar vervangen in vakanties. Die samenwerking en het idee van achtervang is ook voor klanten prettig”, vult Harry aan.

In De Nieuwe Stad
Na de verkoop van een eerdere gezamenlijke werkplek werkten Madeleine en Harry een tijdje vanuit huis en zochten zij elkaar eens per week op. Ook om samen een nieuwe werkplek te vinden. Eind 2013 zag Madeleine beweging rond de Prodentfabriek en korte tijd later huurden zij hier de laatste nog beschikbare werkplek in de Riddergang. Harry: “Qua sfeer lijkt dit op onze eerste werkplek, meer dan 20 jaar geleden, in een antikraakpand aan de Soesterweg. Dat was ook met meerdere kleine bedrijfjes in een oud pand. Het is een sfeer die ons aanspreekt. De kantoren op bedrijventerreinen waar we later zaten waren veel praktischer, met bijvoorbeeld gratis parkeerplekken en minder geluidsoverlast, maar hier is veel meer sfeer. Vooral in het begin, toen het nog een beetje pionieren was. Daar hou ik wel van.” Madeleine: “Het voelt hier in De Nieuwe Stad als een soort dorp, als een eigen geheel in de stad. Dat is prettig, en tegelijkertijd zou meer verbinding met de rest van de stad ook wel goed zijn.”

Ook met andere ondernemers
In het ‘dorp’ De Nieuwe Stad ontstaat ook samenwerking met andere ondernemers, zoals rondom 033opdefiets, maar ook maken ondernemers gebruik van elkaars kwaliteiten. Zo gaat Madeleine met haar kinderen naar de Salon voor een knipbeurt en schakelt zij bij een klus Ingrid van werkplaats P in voor het maken van illustraties.

Zelf dragen Madeleine en Harry bij aan de gezamenlijke promotie van de ondernemers in DNS door het maken van een boekje: de Nieuwe Stadsgids. Harry: “Het is heel leuk om zo met iedereen contact te maken, en zo’n initiatief wordt ook gewaardeerd.” Madeleine vult aan: “Studenten van Stagevaardig zorgen steeds dat de boekjes op allerlei plekken in de stad te vinden zijn, zodat het ook echt bijdraagt aan meer bekendheid van De Nieuwe Stad en de vele ondernemers hier.

We hebben er nog voldoende liggen, dus mensen kunnen er altijd eentje ophalen.”

 

Oude Fabriekstraat 14
3812 NR Amersfoort
033 456 46 40