Parcours met ‘oude bekenden’ en nieuwe verrassingen

Tijdens de Amersfoort City Trail ontdekken deelnemers de stad Amersfoort als nooit tevoren. Al hardlopend passeren of doorkruizen lopers de vele mooie plekken die onze prachtige stad te bieden heeft. Lopen door buitengewone gebouwen, smalle steegjes en meer verrassingen!

Amersfoort heeft een rijke historie met vele gebouwen van honderden jaren oud. Maar ook herontwikkelde en moderne gebieden maken van Amersfoort een hippe stad. Vele gebouwen en bedrijven zetten hun deuren open, waardoor de deelnemers een uniek kijkje vanbinnen kunnen nemen.

Parcours
De organisatie werkt op dit moment aan een nieuwe route voor dit sportieve evenement. Locaties als St. Pieters en Bloklands Gasthuis, Bibliotheek Eemland, de Observant en de Mannenzaal hebben wederom toegezegd. Ook het hofje Armen de Poth, een van de verborgen parels van Amersfoort, is op 22 maart weer onderdeel van de Amersfoort City Trail. Het parcours voert de deelnemers niet alleen langs ‘oude bekenden’, maar kent ook nieuwe verrassingen. Tijdens de tweede editie openen zo’n tien nieuwe locaties haar deuren voor dit unieke evenement. Voorbeelden hiervan zijn Zandfoort aan de Eem en de Dr. M. Van der Hoeveschool. Iedere week geeft de organisatie nieuwe locaties vrij, dus nog niet alles wordt verklapt…

Deelnemen
De Amersfoort City Trail bestaat uit een route van 6 of 12 kilometer. Tijdens het lopen kunnen deelnemers nog besluiten of ze de ronde van 6 of van 12 kilometer lopen. Speciaal voor gezinnen en de jonge sportievelingen is er om 11:30 uur de RTV Utrecht 3km FamilyRun. Net als vorig jaar is er aan de muzikale invulling gedacht en is de Amersfoort City Trail een waar feest voor deelnemers en bezoekers!

Ga voor meer informatie en inschrijven naar de website: www.amersfoortcitytrail.nl