Goed bezocht Koningsfeest in De Nieuwe Stad

Meer dan 3000 bezoekers vonden afgelopen zaterdag hun weg naar De Nieuwe Stad waar vanwege Koningsdag diverse activiteiten georganiseerd werden. De kleurrijke kleedjes- en kraampjesmarkt was erg in trek. Niet alleen in de Oude Fabriekstraat, maar ook rondom de oude Prodentfabriek verkochten particulieren hun waar.

Op de Oliemolenhof konden bezoekers via een groot scherm live de route van de Koninklijke familie volgen en zich laten verrassen door de attracties van De Koude Kermis, waaronder een virtuele rollercoaster tour in The Fair Grounds. De bierliefhebbers konden hun hart ophalen bij de biertuin van Het Lokaal waar vijf verschillende brouwers prinsessenbier aanboden. Ook bij café-restaurants Hoog Vuur en Kroast kon je proosten op de koning. Met dank aan poppodium FLUOR traden op de Oliemolenhof en in de Oude Fabriekstraat diverse (lokale) artiesten en dj’s op, zoals Arie Buursema, de Krefetten en Goorlian.

Koninklijke knuffel voor Willem

Door middel van een ludiek spandoek langs de route van de Koninklijke familie werd extra aandacht gevraagd voor de ‘Koninklijke knuffel’ uit De Nieuwe Stad. De dames van breiclub Steek voor Steek uit Leusden breiden voor de grijpautomaat ‘Grab the pussy’ oranje poesjes. Én het is gelukt: Willem grabbed the pussy! ;-)

Bron: NOS