gerecyclede ventilatie kanalen bespaart 80% Co2

Het Zuid-Hollandse bedrijf R-Vent Group gaat flexibele ventilatiebuizen op de Nederlandse markt brengen. Het product van het bedrijf Climate Recovery is gemaakt van gerecycled glas en soda.

De innovatieve ventilatiekanalen zijn gemaakt van gerecycled glas, zand en soda. Het is een alternatief voor de spirobuizen van staal. Ten opzichte van de conventionele ventilatiebuizen zijn de Climate Recovery kanalen meer dan de helft lichter.

“Tel daar de enorme CO2 emissie reductie van 80 tot 90 procent ten opzichte van de standaard stalen kanalen met na-isolatie bij op en je ziet dat we aan het begin staan van een nieuw tijdperk” Zegt de CEO van R-Vent

Een bijkomstig voordeel van de ventilatiekanalen is dat het transport goedkoper uitvalt dan met conventionele systemen. De kanalen kunnen voor transport plat gemaakt worden en komen automatisch terug in de oorspronkelijke robuuste vorm op de bouwplaats.

Uit één verpakking van 25 kilo, die minder dan 2,5 meter lang is, komt bijna 30 meter kanaal. Zo bespaart het product tijdens het transport energie en tijdens de installatie tijd. De bedrijven geven aan dat het aanleggen van een kanaal 50% sneller gaat dan met de conventionele materialen.

Bron: Duurzaambedrijfsleven en Climate Recovery