Francine Launspach: ‘De Nieuwe Stad en ik dat klopt’

Bijna een jaar geleden begon Francine Launspach haar eigen tattoozaak in De Nieuwe Stad. Ze viel voor het industriële, ruige en robuuste maar toch tegelijkertijd ook toegankelijke en inspirerende karakter van het gebied. Met al haar ideeën en verlangens werd haar ruimte op de benedenverdieping van de Oude Fabriekstraat 14 te klein. Een paar deuren verderop nam ze eind november haar intrek. Tijd om een kijkje te nemen bij Tattoolab!

Francine werkt in vijf stijlen en een mix daarvan: dotwork, geometrisch, realistisch, trashpolka en watercolor.  In haar eerste jaar maakte ze 220 mensen blij met een unieke tatoeage.  Ze is een echt ambachtsmens. “Mijn leven draait zeven dagen per week om tatoeëren. En daarnaast mijn familie. Als je ergens goed in wilt worden, moet je elke dag oefenen. Daarin ben ik best streng voor mezelf.”

Het eerste jaar in De Nieuwe Stad

Na vijf jaar in Hilversum te hebben gewerkt begon Francine Tattoolab in De Nieuwe Stad. “Ik heb altijd gezegd als ik voor mezelf begin, dan ga ik naar Amersfoort. Het is een stad met veel kunst en cultuur. Ik hou van de mentaliteit en de visie van Amersfoorters. Ze zijn fijn in de omgang, scherp, kritisch, staan open voor nieuwe dingen en houden van kwaliteit.”

“De Nieuwe Stad en ik, dat klopt. Daarom ben ik ook blij dat er een grotere ruimte beschikbaar kwam en dat ik kon blijven. Mijn oude locatie was erg leuk om te beginnen. Zo waren er altijd een aantal ‘vaste zwaaiers’ onder de bewoners in het gebied. Eén van hen zei al gekscherend dat ze vanaf nu zou zwaaien op stelten. Maar het was daar ook best druk. Nu heb ik meer rust om me heen. Op de drukke vloerprint na dan, haha.”

Op haar nieuwe locatie aan de Oude Fabriekstraat 2 gaat ze haar ideeën waar in de kleinere ruimte geen plek voor was waarmaken. “Ik wil bijvoorbeeld meer samenwerking aangaan. Onder andere door nationale en internationale tatoeëerders hier uit te nodigen.”