Fototentoonstelling ‘Mijn Stad’

Na zes weken in het culturele centrum Rozet in Arnhem te hebben gestaan komt de rondreizende fototentoonstelling ‘Mijn Stad|My City’ naar De Nieuwe Stad in Amersfoort.

De tentoonstelling bestaat uit foto’s van bureau SiesVanHintum. Het beeldverhaal toont inspirerende initiatieven over gebiedsontwikkeling die de laatste jaren tot stand zijn gekomen in vijf Nederlandse steden. Hiermee worden de Fenixloodsen in Rotterdam, Strijp S en R in Eindhoven, de Coehoorn in Arnhem, de NDSM-werf in Amsterdam en het Oliemolenkwartier in Amersfoort uitgelicht. De locaties die zijn gekozen, zijn illustratief voor de vernieuwing die gaande is in veel Nederlandse steden. Wij zijn er trots op dat de fototentoonstelling in de Prodentfabriek te zien is.

Inspirerende initiatieven

De fototentoonstelling ‘Mijn Stad|My City’ is een initiatief van Agenda Stad, het Atelier Rijksbouwmeester, de Kunstcommissie van BKZ en VenJ (Veiligheid en Justitie). Het toont de ambities en resultaten van de vernieuwing in de ruimtelijke sector. De Nieuwe Stad is één van de inspirerende initiatieven die de laatste jaren tot stand is gekomen en wordt uitgebeeld in de tentoonstelling.

Van 1 maart tot en met 7 april 2016 is de tentoonstelling gratis te bekijken in de productiehal van de Prodentfabriek. Je vindt deze op de Oude Fabriekstraat 20.