FixieBrothers bedankt 033 met de limited edition Amersfoort Fiets

De FixieBrothers worden blij van mooie fietsen. Net als elke Amersfoorter, toch?! In vijf jaar tijd is het hard gegaan met de onderneming en om dat te vieren hebben de FixieBrothers een fiets ontworpen, speciaal voor Amersfoort. Dat de belangstelling voor de fiets naar aanleiding van het nieuwsbericht in het AD meteen zó groot zou zijn hadden ze niet verwacht.

Vijf jaar geleden startten Yannick van Liefland en Tamor Hartogs met hun onderneming ‘FixieBrothers BV’ in De Nieuwe Stad. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een volwaardige fietsfabriek mét fietsenwinkel ‘Broers Fietsreparateurs’. Al veel Amersfoorters rijden rond als FixieBrother of FixieSister.

033-thema

Voor het project ‘Amersfoort, bedankt!’ ontwikkelde de FixieBrothers, samen met een Amersfoortse ontwerper, een fiets volledig in het 033-thema. Het eigendom van de fiets is slechts weggelegd voor een kleine groep van 100 echte Amersfoorters, er worden namelijk maar honderd exemplaren gemaakt. De fiets wordt verkocht tegen kostprijs en FixieBrothers steekt een deel van de omzet in het veilig fietsverkeer van Amersfoort.

De fiets is voor het eerst in het echt te bewonderen op het Keistad Fietsfestival. Op donderdag 11 oktober tonen de FixieBrothers hun fiets voor het eerst aan Amersfoort tijd en twee dagen later op zaterdag 13 oktober, staan de FixieBrothers op de fietsmarkt in de Nieuwe Stad. Stal je je fiets bij hun voor je gaat rondneuzen, dan knappen zij hem gratis voor je op!

Ik wil een Amersfoort Fiets!

Wil jij een echte Amersfoort Fiets bemachtigen? Wees er dan snel bij. De verkoop start op donderdag 11 oktober en duurt tot alle honderd fietsen uitverkocht zijn. Houd de website www.deamersfoortfiets.nl in de gaten. Via de Facebook groep krijg je ook sneak previews over de voortgang van de bouw van de fietsen.