Evert Kwok-cartoonist publiceert ‘Vuurvliegen’

Vrijdag 7 juni verschijnt bij Uitgeverij De Barbaar ‘Vuurvliegen’, de psychologische thriller van Tjarko Evenboer. Tjarko is bewoner van De Nieuwe Stad en bekend als tekenaar van Evert Kwok.

Het boek verhaalt over een jonge kunstenaar die na een avond in de kroeg onder een viaduct wakker wordt en zich niet kan herinneren hoe de avond ervoor eindigde. De gebeurtenis is het begin van een serie verwarrende voorvallen; een levend schaakspel met een onzichtbare tegenstander die het overduidelijk op zijn leven heeft gemunt.

‘Vuurvliegen’ is een meeslepende pageturner die de lezer laat balanceren op de flinterdunne grens tussen fantasie en realiteit. Een thriller over schilderkunst – in zowel haar meest zuivere als haar meest dodelijke vorm.

Tjarko Evenboer (1983) werd bekend als tekenaar en co-auteur van de populaire cartoon Evert Kwok – door Jochem Myjer ‘de Messi van de woordgrap’ genoemd. Evert Kwok, die in 2018 zijn 15-jarig bestaan vierde, heeft honderdduizenden fans op social media en een reeks albums in de winkels. Evenboer is tevens scenarist voor Donald Duck weekblad. Sinds 2018 werkt Tjarko Evenboer met zijn collega Eelke de Blouw vanuit De Nieuwe Stad.