Eerste events op de Oliemolenhof

In het hart van De Nieuwe Stad wordt de laatste hand gelegd aan de transformatie van de Oliemolenhof.¬†De voormalige parkeervlakte heeft plaats gemaakt voor een multifunctioneel plein met veel groen, zitgelegenheid en twintig parkeerplekken waar elektrische auto’s kunnen bijladen. De Oliemolenhof wordt naast een een plek voor ontmoeting, ontspanning ook een plek voor evenementen. In het weekend van 30 september en 1 oktober vonden de eerste evenementen plaats.

Smaak van de Stad
Op zaterdag 30 september trapte de in De Nieuwe Stad gevestigde streeksupermarkt Het Lokaal af met streekmarkt: Smaak van de Stad. Een markt waar lokale ondernemers, producenten en initiatieven samenkomen om te laten zien wat de stad mooier en lekkerder maakt. Onder andere lokale boeren, producenten, kunstenaars, uitvinders, scholieren, studenten, fabrikanten, muzikanten, winkeliers, chef-koks, ontwerpers stonden met hun producten op de Oliemolenhof. Afgelopen streekmarkt gemist? De volgende editie van Smaak van de Stad staat gepland op zaterdag 16 december.

Het Lokaal
Het Lokaal is direct gelegen aan de vernieuwde Oliemolenhof en is een supermarkt voor de dagelijkse boodschappen én een eetgelegenheid voor ontbijt, lunch en diner. In Het Lokaal worden gerechten geserveerd, gemaakt met producten uit eigen winkel. Bijna alle producten worden binnen een straal van 50 km geproduceerd. Daarnaast wordt in Het Lokaal zelf brood gebakken, koffie gebrand en bier gebrouwen.

 

Meewind Koers

Na de Smaak van de Stad was het zondag 1 oktober de beurt aan de Meewind Koers. Tijdens deze derde editie van de vriendschappelijke toertocht van 65, 120 of 155 kilometer vierden zo’n 2000 deelnemers het einde van het wielerseizoen. De tocht startte in de Oude Fabriekstraat van De Nieuwe Stad, over de bospaden van de Utrechtse Heuvelrug, door Hollandse polders en eindigde ook weer in De Nieuwe Stad.

Bij binnenkomst barstte zoals ieder jaar het Finish Festival los in de Prodentfabriek, poppodium Fluor en de Oude Fabriekstraat (tijdens de Meewind Koers omgedoopt tot Finishstraat). Met vele Foodtrucks, live muziek, retrofietsen, een prachtig wielerprogramma met prominente gasten en een video wall met de hoogtepunten uit het wielerseizoen 2017.

Meewind
Meewind is een duurzaam beleggingsfonds dat investeert in duurzame energie en biedt iedereen de mogelijkheid om te investeren in duurzame en rendabele energieprojecten. Daarbij draagt Meewind niet alleen bij aan de financiering van deze projecten, maar speelt tevens een actieve rol in de ontwikkeling, bouw en exploitatie. Meer informatie over het fonds vind je op www.meewind.nl.

De volgende editie van Meewind Koers staat gepland op zondag 14 oktober 2018.

Video via Cut to Black

 

De Nieuwe Stad Leeft

Dit interview is afkomstig uit onze twee-maandelijkse nieuwsbrief De Nieuwe Stad Leeft.
Wil je op de hoogte blijven van ontwikkelingen, evenementen en bijzondere ondernemers uit De Nieuwe Stad? Schrijft je dan in via onderstaand formulier.