Uitgelicht: TiPisj

Waarom heb je gekozen voor De Nieuwe Stad?
“Samen met een oud-collega was ik eind 2014 op zoek naar een leuke en fijne werkruimte. We kwamen na jaren weer met elkaar in contact en hadden allebei een kantoorruimte nodig, dus gingen we op zoek naar een geschikte ruimte. Ik ben zelf, zoals vele kleine ondernemingen, vanuit mijn eigen huis aan de keukentafel begonnen. Begin 2015 was het zover dat ik de stap durfde te nemen om een eigen kantoor te starten. We hebben toen verschillende kantoorlocaties in Amersfoort bezocht, maar De Nieuwe Stad vonden wij de leukste en meest bijzondere plek. Voornamelijk vanwege de sfeer en ambities, maar ook door de locatie en de mogelijkheden.”

Je bent eigenaar van een conceptueel marketingbureau. Daarnaast verkoop je Franse worsten (Saucissed) en Franse pannenkoeken (Crêped) en ben je nauw betrokken bij de International Food Fair en de MidwinterMarkt. Waarom deze bijzondere combinatie?
“Via een toevallig gesprek met de eigenaar van een mobiele loempiakar kwam ik in contact met een dame die jarenlang crêpes en Franse worsten op verschillende markten had verkocht. Zij was een paar maanden daarvoor in Amersfoort gestopt. Omdat ik door mijn vorige banen veel in contact ben geraakt met Frankrijk (als marketing/brandmanager bij verschillende reisorganisaties), werd één en één heel makkelijk twee. Ik vroeg me af waarom je in een (pannenkoeken)land als Nederland niet of nauwelijks verse pannenkoeken kon kopen op markten en festivals. Ik kon alle benodigdheden om verse crêpes op locatie te produceren voordelig overnemen en ben aan de slag gegaan. In de weekenden vormen Crêped en Saucissed een echt hobbybedrijf en de rest van de tijd houd ik me bezig met TiPisj. Uiteindelijk is en blijft het marketingbureau het belangrijkste.”

Naast je eigen onderneming ben je ook erg actief binnen De Nieuwe Stad. Je organiseert de Midwintermarkt en bent actief binnen M3 (een initiatief van een klein groepje ondernemers die samenwerking van de bedrijven binnen De Nieuwe Stad wil stimuleren). Bovendien zit je samen met Paul en Seta van StadsLAB033 in het Amersfoorts Toeristisch overleg. Wat motiveert je?
“Ik vind het simpelweg leuk en belangrijk. Binnen De Nieuwe Stad gebeurt er in mijn ogen nog te weinig op het gebied van het onderling samenwerken tussen de bedrijven. Van de ambities en doelstellingen die er waren in het begin, in de opbouw en in het idee van De Nieuwe Stad komt nog te weinig terecht. We zijn samen als ondernemers verantwoordelijk voor de dynamiek binnen De Nieuwe Stad. Uiteindelijk zouden we samen ‘binnenshuis’ veel kunnen bereiken als er meer onderlinge samenwerking en synergie ontstaat. Het delen van kennis, ideeën en projecten door middel van bijvoorbeeld een ‘DNS Academy’: aanhaken bij elkaar, workshops volgen bij elkaar en zo van elkaar leren.”

Wat vind je leuk aan De Nieuwe Stad en wat mis je eventueel nog in het gebied?
“Het leuke is de sfeer die heerst in dit bijzondere gebied op een mooie locatie. De Prodentfabriek is een bijzonder gebouw met zoveel diversiteit aan ondernemingen, projecten en activiteiten. Wat ik eigenlijk nog mis in onze mini-stad zijn woningen of woonruimtes. Bijzondere, betaalbare woningen in de stijl van de Prodentfabriek. Wat ik natuurlijk ook mis is de onderlinge verbondenheid van de bewoners, maar daar wordt aan gewerkt.”

Wat zijn jouw plannen voor de toekomst?
“Op dit moment ben ik via TiPisj met een aantal verschillende projecten bezig op toeristisch gebied. Daarnaast werk ik via Beaconed ook ideeën met betrekking tot iBeacons uit. Dat zijn Bluetooth-zenders die via smartphones communiceren met consumenten. Zodra je binnen het bereik van een iBeacon komt, krijg je informatie via een app op je telefoon. Denk hierbij aan verschillende speciale aanbiedingen. Ik heb veel ideeën met betrekking tot deze nieuwe manier van marketing en direct communiceren met de consument, maar er is nog wel wat vooronderzoek nodig voordat ik hier fulltime mee aan de slag kan.”

Mocht je nog vragen hebben met betrekking tot TiPisj, iBeacons, de MidwinterMarkt, International Food Fair en M3 of organiseer je een borrel of feest en wil je simpelweg eens iets anders serveren? Neem dan contact op met Edwin Teepe (06-23415592).

Interview afgenomen door Suzanne Frieling, Edelsmid