Duurzaam project HOLSTEIN LL 1401

Momenteel trekt Lore Langendries met het project HOLSTEIN LL 1401 door de Euregio met onder andere duurzaamheid, bewust kopen en no waste als basisthema’s. Het project is een modulaire wandinstallatie die bestaat uit 366 broches die allemaal uit één en dezelfde HOLSTEIN koeienhuid komen.

HOLSTEIN LL 1401 is ontworpen door Lore Langendries en is een wandinstallatie die bestaat uit 366 individuele, circulaire en genummerde broches, die samen een ‘limited edition’ vormen. De¬†kunstinstallatie¬†wordt geleidelijk getransformeerd tot een HOLSTEIN-familie doordat er op elke plaats van een verkochte broche een vervangende foto van de drager,¬†oftewel¬†de koper, geplaatst wordt. Op deze manier krijgt de broche een nieuwe identiteit en wordt het object versterkt door de drager¬†van de broche.

Dankzij dit project wordt elk stukje van de koeienhuid gebruikt. Elke broche wordt gebruikt als garderobe item, maar ook als familielid van een groep mensen met eenzelfde idee: liefde voor unieke stukken en voor duurzaamheid. Lore Langendries wil ook benadrukken dat de Holstein-koe niet alleen leverancier is van prachtig leder, maar ook van zuivelproducten en vleeswaren.

Het project is op verschillende evenementen te zien. Deze evenementen worden niet zomaar uitgekozen, de plaatsen dragen bij aan het project.

–¬†¬†¬†¬†¬†¬† 22 tot 30 oktober: Dutch Design Week Eindhoven
–¬†¬†¬†¬†¬†¬† 19 en 20 november: Makers City Gent
–¬†¬†¬†¬†¬†¬† 12 tot 24 december: Convoi Antwerpen

Om de broches te bekijken én meer te lezen over het HOLSTEIN LL 1401 project, klik hier!