Drukkunstbeurs in de Prodentfabriek

Drukwerk in de Marge organiseert op 22 en 23 oktober de Drukkunstbeurs in de Prodentfabriek in Amersfoort. Je vindt er honderd stands met bijzonder, handgemaakt drukwerk: literaire uitgaven, kaarten, prenten, affiches, kunstenaarsboeken en meer. Daarnaast zijn er (druk)demonstraties en zijn er drukkers- en kunstenaarsbenodigdheden te koop. De toegang is gratis.

Margedrukkers, grafici en andere kunstenaars bieden hun uitgaven en druksels aan, vaak gedrukt op oude persen met historische loden en houten letters, maar ook op risoprinters of stencilmachines. Laat je ogen de vrije loop in de Prodentfabriek of zet je handen aan het werk in het Stadsatelier op nummer 18.

Kirsten van Atelier Indrukwekkend en de docenten van het Stadsatelier nodigen je uit om zelf te komen drukken tijdens workshops. Of laat je verwonderen hoe het Stadsatelier innovatieve technieken combineert met de oude ambacht. En ben je nou op zoek naar bijzondere handgedrukte wenskaarten, notitieboekjes en luxe pennen? Een deur verder vindt je bij Letterpers de mooiste cadeaus voor de feestdagen.

De Drukkunstbeurs is op zaterdag 22 en zondag 23 oktober geopend van 11:00 tot 17:00 uur en is gratis toegankelijk.
Prodentfabriek, Oude Fabrieksstraat 20, Amersfoort

Drukkunstbeurs | www.drukkunstbeurs.nl
Drukwerk in de Marge | drukwerkindemarge.org

Foto’s: Suzanne Paap