Dromen over de Oliemolenhof

Zondag 1 februari, de kick-off van de droom over de Oliemolenhof

Als het aan de betrokken groep inwoners van Amersfoort ligt, die op 1 februari op de parkeerplaats bij elkaar was, wordt de toekomstige Oliemolenhof een plaats waar van alles te beleven is met groen, water, spelen, kunst, muziek en nog veel meer:
“Een plaats waar je wil zijn, nadat je hem ontdekt hebt.

Er werd een oproep gedaan door Nieuwe StadsNomade en Future Explorer Caroline Denijs om deze zondagochtend naar de parkeerplaats te komen, die wel al de naam Oliemolenhof draagt. Het is nu een open asfaltvlakte voor parkeerruimte, waar nu niets aantrekkelijks is. Deze een groep mensen heeft tijdens een ‘droomsessie’ een rijkdom aan ideeen, wensen en verlangen uitgesproken voor de toekomst.

De kop van de Isselt mag tot leven komen. Er werd al onderzoek gedaan naar het aantal parkeerplaatsen dat er nu beschikbaar is, maar te weinig wordt gebruikt. De komende tijd gaat de aandacht uit naar ontwikkeling in samenwerking met meerdere partijen.
Deze droomsessie geeft een richting aan het volgend overleg.

Wanneer je betrokken bent en direct op de hoogte gehouden wilt worden schrijf je dan in op de nieuwsbrief OLIEMOLENHOF die te vinden is op de site van STADSLAB033.

 

Foto: Fred Oosterhuis