De stad in balans

Amersfoort is dit jaar gastheer van het congres de Dag van de Stad. Ruim 2000 mensen die in Nederland werken aan toekomstbestendige steden en stedelijke regio’s komen op maandag 29 oktober bij elkaar. De Nieuwe Stad biedt samen met Picnic tijdens deze dag excursies aan voor de deelnemers van het congres.

De dag is bedoeld voor bestuurders, ambtenaren, ondernemers, actieve inwoners, vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties en wetenschappers uit alle steden en stedelijke regio’s van Nederland. Deze tweede editie van het congres heeft als thema ‘De stad in balans’. Hoe zorgen we voor een goed evenwicht tussen uiteenlopende belangen in onze groeiende steden en stedelijke regio’s? Tussen bezoekers en bewoners? Tussen steen en groen? Tussen welvaart en welzijn? En hoe kunnen we daar samen aan bijdragen?

Met zo’n thema mag De Nieuwe Stad niet ontbreken in het programma. Door transformatie en nieuwbouw stimuleert Schipper Bosch interactie, innovatie en samenwerking in het gebied. Het is daardoor een broedplaats voor stedelijke ontwikkelingsthema’s zoals mobiliteit, duurzaamheid en de energietransitie. Een mooi voorbeeld daarvan is Picnic. Dit innovatieve, duurzame en snelgroeiende supermarktconcept zag het levenslicht in De Nieuwe Stad en is inmiddels uitgegroeid naar bijna 60 steden. Gezamenlijk bieden wij de deelnemers van het congres een kijkje achter de schermen in het gebied en bij picnic in de loods.