De Nieuwe Stad viert 10-jarig bestaan

Het is alweer tien jaar geleden dat familiebedrijf Schipper Bosch het voormalige Erdal complex – beter bekend als de Prodentfabriek – kocht van Unilever en daarmee deze bijzondere plek behoedde voor verval. Met de Prodentfabriek als uitgangspunt en katalysator voor het hele gebied, is de afgelopen tien jaar gewerkt aan de herontwikkeling van ‘De Nieuwe Stad’. Met inmiddels ruim 90 ondernemingen, plekken om te leren, recreëren, ontmoeten, werken en in de nabije toekomst ook wonen is De Nieuwe Stad  uitgegroeid tot een plek van betekenis voor Amersfoort. In De Nieuwe Stad laten we zien hoe respectvol omgaan met het verleden en behoud van de historische waarde van het gebied samen kan gaan met ambitie en vernieuwingsdrift.

Het sluiten van de deuren van de Prodentfabriek betekende voor veel ondernemers het openen van nieuwe deuren. Het starten van een eigen onderneming of het verder uitbouwen van een onderneming op een nieuwe plek. Samen met al deze ondernemers – zowel van het eerste uur als recenter aangesloten in het gebied – vierden we eind mei het 10-jarig bestaan.

In onderstaande video een korte samenvatting van de afgelopen tien jaar en een kleine vooruitblik naar de toekomst. Met veel dank aan GGTV!