De Nieuwe Stad genomineerd voor NRP Gulden Feniks

Een stad is nooit af, dus wanneer schrijf je je met De Nieuwe Stad in voor de NRP Gulden Feniks? Nu dus, in 2020. Op 12 oktober werd bekend dat dit project van Schipper Bosch tot de 7 genomineerde projecten behoort.

70 inzendingen, 7 nominaties
Voor de NRP Gulden Feniks werden in totaal 70 projecten ingediend in de categorieën Renovatie, Transformatie en Gebiedstransformatie. De jury maakte uit deze inzendingen een selectie, waarna zij de geselecteerde projecten bezocht en met de inzenders in gesprek ging. Na een gedegen discussie heeft de jury zeven projecten genomineerd.

De genomineerde projecten voor de NRP Gulden Feniks 2020 zijn: Atlas (Eindhoven), Park Hoog Oostduin (Den Haag), De Nieuwe Stad (Amersfoort), De Nieuwe Internationale School (Denise) (Amsterdam), RCO House (Amsterdam), Museum De Lakenhal (Leiden) en Fenix I (Rotterdam).

Alle 70 inzendingen zijn hier te vinden. De winnaars worden op 17 november 2020 bekendgemaakt.

Nationale prijs voor transformatieprojecten
‘Vlam in mij, laai weer op’ is de openingszin van het gedicht Phoenix van dichter H. Marsman. Hij zinspeelt hier op het vermogen van de feniks om op wonderbaarlijke wijze uit de as van zijn eigen teloorgang te herrijzen. In zijn plaats verrijst een nieuwe jonge feniks, die daarbij hét symbool is van transformatie en vernieuwing van het oude.

De NRP Gulden Feniks verwijst naar deze mythe en is daarmee dé prijs voor de meest excellente voorbeelden van renovatie- en transformatieprojecten. De NRP Gulden Feniks brengt deze voorbeelden voor het voetlicht om interessante informatie zoals succesfactoren en leerpunten uit de verschillende projecten over te dragen.