De Nieuwe Stad bewoners komen in actie

Van 18 t/m 24 december strijkt 3FM Serious Request neer in De Nieuwe Stad. Samen met velen halen de DJ’s vanuit het glazen huis op de Oliemolenhof zoveel mogelijk geld op voor het Wereld Natuur Fonds. Ook bewoners uit De Nieuwe Stad zetten acties op poten om geld in te zamelen om de regenwouden van Zuid-Amerika te beschermen en te herstellen.

Zo ontwikkelde INQUISITIVE een speciale game genaamd ‘Save the Forest’. In deze game ga je op zoek naar vuilnis en omgekapte bomen in De Nieuwe Stad. Ruim alles op, plant nieuwe bomen, kom verschillende karakters tegen en ontdek wat zij jou kunnen bieden. Op www.savetheforest.nl speel je een preview van deze game. Benieuwd naar de originele game? Kom dan op 22 december naar de kerstmarkt in de Oude Fabriekstraat en speel tegen een kleine donatie voor het goede doel deze game. De highscore van de dag ontvangt een mooie prijs.

Bij het STADSATELIER druk je een unieke regenwoud poster met Tiny en Koen. Zij hebben een prachtige collectie afbeeldingen van bomen en bladeren ter beschikking om mee te drukken. Drukken gebeurt met bio inkt op duurzaam graspapier. Zo heb je én een eigen kunstwerk aan de muur én je helpt het regenwoud. De workshop is geschikt voor kinderen en volwassenen vanaf 4 jaar. Doneer vanaf 10 euro en reserveer je plekje om te komen drukken van 18 t/m 24 december.  Ook staat er een ‘glazen kunst salon’ voor het pand waarin het Stadsatelier gevestigd is. Daarin wordt kunst verkocht van verschillende kunstenaars. Voor verkopen of kopen kijk op de actiepagina.

STUDIO VUURDOORN maakt al jaren té leuke en flauwe grappen en zit op slechts 100 meter van het Glazen Huis. Vanaf 6 december verkopen zij een speciaal Evert Kwok miniboekje in de kwokshop, waarvan de gehele opbrengst naar het goede doel gaat. In dit boekje staan ook een aantal speciaal voor 3FM Serious Request editie 2021 gemaakte cartoons.

Collega’s van TWYNSTRAGUDDE fietsen in 24 uur zoveel mogelijk kilometers op hometrainers die op het balkon aan de Oliemolenhof in De Nieuwe Stad staan. Ze starten op dinsdag 21 december om 16.00 uur en eindigen op woensdag 22 december om 16.00 uur. Moedig de fietsers aan en doneer voor deze sportieve actie!

Een speciale actie van DE DANSWERKPLAATS voor iedereen die de tango kan dansen en zich goed kan manoeuvreren op de dansvloer. Twaalf uur Tango voor het goede doel! Van 5 uur ’s ochtends tot 5 uur ’s middags, opgedeeld in vier blokken van drie uur. Goede tangomuziek is verzekerd. Laat die moves maar zien voor het goede doel!

De relatie tussen klimaatverandering en onze CO2-uitstoot is inmiddels bekend. Daarom doneert MEROSCH vanuit hun vestiging in Amersfoort de kosten als gevolg van hun eigen CO2-footprint à 180 euro. Ze roepen (zakelijke) relaties, vrienden en familie op om ook hun CO2-footprint te doneren. Ook medewerkers van Merosch doen hier aan mee. Gemiddeld zijn we als Nederlanders verantwoordelijk voor 9-10 ton CO2-uitstoot per jaar. Dit kost globaal 120 euro om dit te compenseren (door te investeren in CO2 besparende projecten). De oproep van Merosch aan jou is om je footprint voor de deze decembermaand (ca. 10 euro) als ‘kerstcadeau’ te investeren in het regenwoud in Zuid-Amerika. Wil je je exacte footprint berekenen? Gebruik dan de rekentool van het Wereld Natuur Fonds.

Gedurende de gehele Serious Request trekken collega’s van Arcadis en OVER MORGEN de veters strak en gaan ze de challenge aan: zes dagen non-stop (dus dag en nacht) wandelen en rennen voor het Wereld Natuur Fonds! In digitale estafette vorm, van ’s ochtends vroeg tot diep in de nacht samen met minimaal 144 geïnspireerde collega’s om collectief geld in te zamelen voor 3FM Serious Request 2021. Start en finish is bij Over Morgen, pal naast het Glazen Huis.

Ook MBO AMERSFOORT zamelt met verschillende acties geld in. Studenten organiseerden onder andere een inzamelactie op school met een playstationchallenge, boksbalcontest, henna-tattoo en kraampjes met eten en drinken. En op een halve minuut lopen van het glazen huis gaan studenten van de school voor uiterlijke verzorging van MBO Amersfoort in de week voor kerst gratis knippen, kleuren, nagels lakken en meer! Vrijwillige donaties gaan allemaal naar Serious Request/WNF. Welkom van maandag 20 december tot en met donderdag 23 december tussen 10 en 16u op de Brabantsestraat 19, Amersfoort. Reserveren is niet nodig, je kunt gewoon binnen komen lopen.

Op de online veiling van TATTOOLAB koop je prachtige aquarellen en potloodtekeningen. Onze favoriet is de schildpad. Welk werk heb jij graag aan de muur hangen? Het bedrag dat het werk oplevert op de veiling gaat rechtstreeks naar het goede doel!

Ben je gek op fietsen en wil je een steentje bijdragen aan 3FM Serious Request? Doe dan mee aan de Social X-Mas Ride die KEISTAD FIETSFESTIVAL op 19 december organiseert. De Keistad routemeesters hebben een relaxed familierondje (30 km) en twee uitdagende gravel routes (55 of 85 km) in en om Amersfoort voor je uitgestippeld. De family ride kost slechts € 10 en neemt je mee langs de mooiste plekjes van Amersfoort. Na afloop word je getrakteerd op iets lekkers. Ook aan de allerkleinsten is gedacht; zij kunnen lekker marshmallows boven een vuurtje roosteren. De gravel ride kost € 25 en voeren je via de mooiste gravelpaden door het buitengebied van Amersfoort. Een verzorgingspost met eten en drinken voorkomt dat je onderweg met een lege tank geparkeerd staat. Na het passeren van de finishstreep is het nagenieten met een warme hap en een welverdiend Koerspret biertje. De opbrengst van de ride komt uiteraard geheel ten goede aan Serious Request.

Het team van URBAN SOLUTIONS laat van 18 tot en met 24 december de auto staan en doet letterlijk een stap vooruit! Voor een beter klimaat, een gezonder leven, maar vooral voor de bescherming van de regenwouden van Zuid-Amerika, gaan zij heel veel wandelingen maken! Voor elke 5 euro die gedoneerd wordt aan WNF zetten zij 1.000 stappen, met als doel om in deze week gezamenlijk 500.000 stappen te zetten!

Bij STUDIOZAND in De Nieuwe Stad kun je prachtige handgemaakte porseleinen bekers met wel 20% korting kopen! Van de opbrengst doneren Frans en Erna nog eens 30% aan Serious Request. Koop je ander porselein van studioZAND dan gaat ook hiervan 30% als donatie in de Serious Request pot. Kerstcadeautjes waar we allemaal blij van worden.

En ook WARMTEBEDRIJF AMERSFOORT heeft samen met Energie voor Elkaar een originele actie! Doneer voor minimaal 5 euro een nummer aan de Spotify lijst die zij hebben samengesteld. Op de lijst staan nummers die een link hebben met warmte, kou, energie, red de aarde, water, wind. https://open.spotify.com/playlist/2ZAadLuFxJ0cu3CzXrWu3x?si=f0410408cd1c47b2