De Nieuwe Stad ‘adopteert’ kunstenaar Chantal Linssen

Voor het tweede jaar op rij vindt kunstbeurs NULLLLL plaats in de Prodentfabriek in De Nieuwe Stad. Dit jaar van 4 t/m 6 oktober. Naast ervaren kunstenaars biedt de kunstbeurs ook plek voor zeven pas afgestudeerde enthousiaste kunstenaars. Geadopteerd door kunstminnende bedrijven kunnen zij bij NULLLLL ervaring opdoen in het promoten van hun werk.

Eén van die getalenteerde kunstenaars is Chantal Linssen. Begin dit jaar studeerde zij af op de kunstacademie in Utrecht als kunstenaar en docent in de kunsten. Naast haar baan als docent maakt ze haar eigen beeldend werk, voornamelijk schilderijen. Drie van deze werken zijn te zien en te koop tijdens Kunstbeurs NULLLLL.

Chantal: “De serie waar ik op dit moment mee exposeer komt voort uit mijn fascinatie voor hoe mensen zich voortbewegen in een drukke stad en af kunnen dwalen in eigen gedachten terwijl er zoveel om je heen te zien en te horen is.” In haar serie Urban Solitude toont ze momentopnames uit het hedendaagse leven. Door die te vergroten onderzoekt ze hoe het individu zich verhoudt tot de massa, de alledaagse drukte en de prikkels die daarbij horen. “De titel is afgeleid van een album van Anouk. In 1999 beschreef zij in het gelijknamige nummer al de gejaagdheid in de stad en het langs elkaar heen leven in de drukte. Ik laat me inspireren door muziek, maar ook fotografie en film zijn een inspiratiebron.”

In haar werk speelt Chantal met technieken uit fotografie en film. “Ik schilder bijvoorbeeld vaak het onderwerp op de voorgrond scherp en de achtergrond wazig zoals je bij fotografie een kleine scherptediepte kunt toepassen. Zo ligt de focus echt op het onderwerp. De foto’s waar ik de werken op baseer maak ik deels zelf maar ik gebruik ook bestaande beelden. Vaak maak ik hier dan een uitsnede van en bewerk de beelden digitaal zodat ze ‘eigen worden’, het schilderproces geeft er vervolgens een diepere laag aan.” Nieuwsgierig? Ga naar www.chantallinssen.nl en breng dit weekend een bezoek aan Kunstbeurs NULLLLL.