De Challenge stad van de Toekomst

Ben jij een toekomstmaker met een veelbelovend project en werk je als ondernemer, wetenschapper, student of vrijwilliger? Dan is de Challenge stad van de Toekomst iets voor jou!

Wat is de Challege Stad van de Toekomst?

De Challenge stad van de Toekomst is op zoek naar innovaties die het stedennetwerk van Nederland in staat stellen verder te groeien en die helpen onze steden leefbaar te houden, nu en in de nabije toekomst. Door middel van dit concept wordt de kans geboden om waardevolle initiatieven versneld te verwezenlijken. De Challenge stad van de Toekomst is een initiatief van de Agenda Stad en de Innovatie-estafette 2016 in samenwerking met Pakhuis de Zwijger, Kennisland en Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Waarom meedoen?

De challenge is in het leven geroepen omdat de grootste uitdagingen van nu zich manifesteren in steden en die zijn bij uitstek de broedplaats van nieuwe ideeën, inzichten en werkwijzen. Samen kunnen de antwoorden op die uitdagingen van nu veel sneller worden gevonden en in praktijk worden gebracht.
Iedereen met een innovatieve oplossing voor maatschappelijke vraagstukken in steden kan zich inschrijven. Uit alle inschrijvingen zal een kansrijke top 50 worden bepaald die kans maakt op een plaats in de finale. De 20 finalisten zullen worden uitgenodigd om deel te nemen aan de Urban Accelerator. Door middel van de Urban Accelerator zal het project in een versnelling terecht komen en klaargestoomd worden tot een maatschappelijk zinvol project dat financieel realiseerbaar is. Alle 20 finalisten zullen 10.000 euro groeibudget krijgen en onder de winnaars zal een geldbedrag worden verdeeld van 50.000 euro.

Wanneer en hoe?

Inschrijven voor de Challenge stad van de Toekomst kan tot 8 juni 2015 en rond september 2015 zullen de finalisten bekend worden gemaakt. Enthousiast geraakt over de Challenge stad van de Toekomst? Kijk voor meer informatie op http://challengestad.nl/

Afbeelding: www.agendastad.nl