Dag van de Architectuur: ontdek meer over gebouwen en gebruikers

Zaterdag 20 juni a.s. is het de landelijke Dag van de Architectuur. Het thema is dit jaar Árchitectuur – een publieke zaak. Ook het gebouw Het Platform in De Nieuwe Stad speelt deze dag een rol in een route met zes locaties.

De Dag van de Architectuur is een landelijk evenement, dat in vele steden en regio’s lokaal wordt georganiseerd. Vanwege de coronamaatregelen wordt er op een andere manier gecommuniceerd met het publiek. Op verschillende plekken in Amersfoort plaatst FASadE bordjes met QR-codes. Door de codes te scannen krijg je toegang tot filmpjes over gebouwen en gebruikers. De filmpjes kun je vanaf 20 juni ook op de website van FASadE bekijken.

Over FASadE
FASadE wil als Amersfoorts forum voor stedenbouw, architectuur en landschap de ruimtelijke kwaliteit stimuleren door te inspireren en door kennis te delen. In en rond Amersfoort organiseert FASadE activiteiten voor professionals en voor niet-professionals: debatten, excursies, lezingen, filmvertoningen, tentoonstellingen, rondleidingen en events. Daarnaast geeft FASadE publicaties uit. Actuele opgaven en aanleidingen maken het programma van FASadE afwisselend en divers. De samenwerking met verschillende culturele partners in de stad, zoals Kunsthal KAdE, Museum Flehite, het Mondriaanhuis, 033Fotostad, Scholen in de Kunst, filmtheater De Lieve Vrouw, de Nieuwe Erven en Fluor levert steevast mooie activiteiten op.