‘Cultuur is mijn passie, dan kom ik los’

Leo Smink is liefhebber van cultuur. En dan vooral de Italiaanse cultuur. Zo’n tien keer per jaar begeleidt hij reizigers door midden en noord Italië. Zijn liefde voor de Italiaanse cultuur gaat verder dan alleen het reizen. Zeven jaar geleden besloot Leo zijn eigen bedrijf te beginnen in Italiaanse kwaliteitsproducten. Hij noemde het toepasselijk ‘Oleo Italia’.

Vanuit zijn kleine winkel in De Nieuwe Stad en zijn webwinkel verkoopt Leo onder andere balsamico, wijnen, pasta, risotto en zijn favoriete product: Toscaanse olijfolie extra vergine. Leo: “De olijfolie importeer ik rechtstreeks van een kleine olijfoliefabriek uit Toscane. De olie is extra vergine. Dat betekent dat de olijven na het plukken zo snel mogelijk verwerkt zijn, ze zijn van de eerste koude persing.”

Als Leo over zijn producten praat, zie je de passie die hij ervoor heeft. “Eten is onderdeel van cultuur. En als het om cultuur gaat, dan kom ik los. Natuurlijk wil ik graag iets verdienen aan mijn winkel, maar ik heb het ook voor de hobby en om gedurende de momenten dat ik geen reizen begeleid de verbinding met Italië te houden.”

Oleo Italia aan de Oude Fabriekstraat 14 is open op vrijdag en zaterdag van 11.00 tot 16.30 uur. Op afspraak is het ook op andere dagen mogelijk om Oleo Italia te bezoeken. Een aantal producten zijn ook te koop bij Het Lokaal aan de Oliemolenhof en bij HOOG VUUR kun je de olie proeven. Kijk op  www.oleo-italia.nl voor het aanbod, of om online te bestellen.