Uitgelicht: Codepress

Wie vormen Codepress: David
Codepress is in 2010 gestart met de twee creatieve breinen David Mosterd en Tobias Schutter. Inmiddels is Stefan van den Dungen Gronovius sinds een jaar aangehaakt.

David: “Ik wilde eigenlijk nooit voor een baas werken. Ik heb het 2 maanden volgehouden, maar ik hou ervan om mijn eigen koers te varen. De vrijheid van het ondernemerschap lonkte. Inmiddels drijft ontwikkeling en ondernemerschap me, ondernemerschap daagt mij als mens uit. Ik moet eerlijk zijn naar mezelf, toegeven dat iets slecht was en naar buiten brengen dat iets goed is.”

Wie vormen Codepress: Tobias
Tobias daarentegen heeft ruim twee jaar in loondienst gewerkt en genoot van het samenwerken met een stel professionals. “Als je in loondienst bent, ben je beperkt in je mogelijkheden om je eigen idee te laten ontwikkelen en groeien. Ondernemerschap was de kans om dat wel te doen. Daarom ben ik samen met David op een kamer in mijn appartement gestart. Nu zijn we ruim twee jaar gevestigd op deze leuke locatie in het centrum van Amersfoort. Het is prettig om met veel verschillende ondernemers in De Nieuwe Stad te zitten. Je kunt altijd bij iemand binnen lopen met vragen in relatie tot ondernemerschap.”

Wat doet Codepress zoal?
Beide heren hebben de plugin Admin Columns ontwikkeld. In lekentaal gezegd, helpt deze plugin mensen om content van hun website sneller te vinden en beter te organiseren. De plugin is een interface die gemakkelijk te bedienen is met de muis. Wat ooit als hobbyproject startte, blijkt vijf jaar later een gat in de markt. Het is een verhaal uit een spannend jongensboek, want inmiddels draaien 70.000 websites van grote bedrijven over de hele wereld met deze plugin. “Wij bedienen de internationale markt. 40% van de klanten komen uit Europa, waarvan slechts 4% uit Nederland, 40% uit de Verenigde Staten en 20% daarbuiten”, vertelt Tobias.

Groei
Beide heren zijn ambitieus en hebben de afgelopen jaren veel plezier gekregen in het ondernemen. Ze hebben ambities om te groeien. “We willen met onze ervaringen en ideeën nieuwe plugins ontwikkelen en op de markt brengen.” Ze genieten van de uitdaging van de marketing en zijn nu in de weer met wat er gebeurt als ze bijvoorbeeld bij Wordcamp spreken en zichtbaar zijn. Tobias: “Succes is niet zoveel mogelijk mensen in dienst hebben. Wij hebben succes als we zo efficiënt mogelijk, met alleen de noodzakelijke mensen en tijd, geautomatiseerde projecten ontwikkelen en goede service bieden. We connecten met de beste mensen in welke vorm dan ook.”

GEZOCHT: PHP-ontwikkelaar en stagiaires
De heren lopen tegen de grenzen van hun tijd aan. Om hun energie nog meer in ontwikkeling en marketing te steken, zoeken ze een nieuwe PHP-ontwikkelaar. David: ”Dit moet net als ons een outgoing figuur zijn die bij ons past, veel humor heeft en uiteraard zijn vak verstaat. Iedereen die zich aangesproken voelt, mag contact met ons opnemen.” Ook hbo-afstudeerstagiaires zijn van harte welkom. “We zijn een klein bedrijf dat volop in ontwikkeling is. Je zit als stagiair bovenop alle kennis. We hebben serieuze WordPress opdrachten, waarbij je ook als student contact hebt met klanten. Ontwikkelwerk, onderzoek en marketing behoort ook tot de mogelijkheden.”

Kortom: deze heren hebben de afgelopen tijd een behoorlijke reis afgelegd, waarbij de eindbestemming nog lang niet in zicht is.

Meer info over Codepress vind je hier! Benieuwd naar de plugin Admin Colums? Kijk dan op admincolumns.com!

Interview afgenomen door Saskia Klaaysen, Anahata Personal Coaching.