Bewoners in actie voor 3FM Serious Request

Terwijl de opbouw van Het Glazen Huis in volle gang is, zijn ook diverse bewoners van De Nieuwe Stad al fanatiek bezig met acties voor 3FM Serious Request. Zowel tijdens de actieweek als voorafgaand daaraan kun jij deze acties steunen. Hieronder lees je meer over de verschillende acties voor Het Vergeten Kind.

Evert Kwok Pop-up store
Tot en met kerstavond te bezoeken: de pop-up store van Evert Kwok! Studio Vuurdoorn verkoopt in de tijdelijke winkel aan de Oude Fabriekstraat 14  miniboekjes voor 3FM Serious Request, exposeert canvassen die voor hetzelfde doel worden geveild en verkoopt daarnaast hun nieuwste boek en de nieuwe Evert Kwok scheurkalender.

Inquisitive game Lampje Aan
The Software Questioneers van InQuisitive hebben speciaal voor 3FM Serious Request een game ontworpen, dat je kunt spelen in ruil voor een donatie. In de game voer je diverse opdrachten uit om de vergeten kinderen in Nederland weer te kunnen laten hopen en genieten.

Studio Hagelslag training inrichting in de kinderopvang
Geef je op voor de eerste reeks training ‘inrichting in de kinderopvang’ van Studio Hagelslag. Woensdag 21 december start de eerste sessie en dat wordt een hele speciale. Normaal duren de 3 trainingen van Studio Hagelslag 1,5/2uur per keer, maar speciaal voor 3FM Serious Request maakt Dorien er die woensdag een extra leuke dag van. Een heerlijke lunch, kijkje bij het glazen huis, workshop van Caroline Wintacken (Viakinderopvang) en Gabriela (Printharapy). De volledige opbrengst (€ 450,00) gaat naar Het Vergeten Kind.

Krefetten draait échte vinyl plaatjes
Vraag een échte plaat aan! Op dinsdag 20 december draaien onze huisdj’s van GGTV – ook wel Krefetten –  de hele dag échte 80’s langspeelplaten voor 3FM Serious Request 2022. Kom langs, doneer en kies jouw favoriete vinyl uit! Arjen en Mathijs draaien van 13:00 – 17:00 uur en van 19:00 – 23:00 uur.

Twintig minuten Tango voor een tientje
Karin van De Danswerkplaats geeft vanuit Cheek2Cheek op de kerstmarkt van Serious Request tangolessen. Speciaal voor mensen die nog niet kunnen dansen is dit een hele korte workshop met maximaal 4 paren per blokje van 20 minuten. Op de 22ste december in plaats van twintig minuten zelfs Twaalf uur Tango voor 3FM Serious Request. Dit is alleen voor mensen die al tango kunnen dansen.

Twynstra Gudde fietst 24 uur op het balkon
Vanaf het balkon van Het Platform hebben de medewerkers van TwynstraGudde een perfect uitzicht op Het Glazen Huis. Op dit balkon plaatst het adviesbureau spinningfietsen, waarop 24 uur lang gefietst wordt om zoveel mogelijk kilometers te halen en daarmee zoveel mogelijk geld op te halen. De eerste ploeg start op donderdag 22 december om 16.00 uur en de laatste ploeg finisht op vrijdag 23 december om 16.00 uur.

Koop kunst bij Tiny en Koen
Kunstenaars doneren kunst bij Tiny en Koen van Stadsatelier en jij kunt dit kopen! Unieke werken zoals etsen, lino’s, houtsnedes, schilderijen, fotografie, etcetera. Een prachtig kerstcadeau, of hang het aan de muur boven je bank :) De fysieke galerie is tussen 19 en 23 december te bezoeken aan de Oude Fabriekstraat 18. De donatie doe je dan direct bij aankoop. Je kunt de werken ook bekijken via instagram @3fm_serious_stadsatelier en via een direct message aangeven welk werk je wilt kopen.

Zero-e
Het team van Zero-e gaat in Amersfoort op de OV-fiets langs bij bedrijven om hun boek ‘CO2 Afslankprogramma’ uit te delen. Het gaat over hoe bedrijven CO2 kunnen reduceren op het gebied van duurzame mobiliteit. Daarnaast bieden ze ook een gratis adviesgesprek aan. In ruil hiervoor vragen ze om geld te doneren voor Het Vergeten Kind.