Amersfoortse jongeren staan op tegen eenzaamheid

Steeds meer Amersfoorters zijn eenzaam. Dit geldt voor zowel jong als oud. Rick Schoen is initiatiefnemer van Sociale Gasten – gevestigd in De Nieuwe Stad – en hij legt met zijn organisatie verbindingen tussen mensen die hulp vragen en mensen die hulp aanbieden.

Met #SamenZijnwe1 zetten jonge Amersfoorters zich op vrijwillige basis in om stadsgenoten te helpen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Rick: “We doen dit via verschillende projecten en evenementen met ruim 500 vrijwilligers. Jonge Amersfoorters bezoeken eenzame mensen om bijvoorbeeld  te helpen bij een klus, samen te sporten of de taal te oefenen met een vluchteling. Onze ambitie is om dit jaar 700 Amersfoorters te helpen.”

Je kunt Sociale Gasten op diverse manieren ondersteunen, waaronder met een aantal sponsorpakketten. Bijvoorbeeld door je locatie beschikbaar te stellen voor één van de evenementen of een financiële bijdrage te leveren. Uiteraard kun jij ook één van de vele vrijwilligers zijn die andere Amersfoorters helpt. Kijk op socialegasten.nl voor meer informatie.