Zomeravond met De Luie Honden

Een zomeravond met maar liefst twee keer de voorstelling op de zonnige binnenplaats van De Vereeniging: ‘TOILET, een ode aan het ontlasten’, tussendoor is er tijd voor drankjes en hapjes met de acteurs van Theatergroep De Luie Honden. De entree is gratis.

Wie heeft er nog nooit een potje zitten huilen op de wc? Of zichzelf een peptalk gegeven? Op het toilet ontstaan de beste vriendschappen; niets verbroedert immers zo als het doorgeven van een wc-rol. Zowel online als offline proberen we met zijn allen de mooiste versie van onszelf te zijn.

Selfies uit de juiste hoek, flashy outfits, culinaire hoogstandjes, zelfontplooiing en de juiste vrienden. Als je wil, heb je er een dagtaak aan om het allemaal bij te houden. Maar voor wie eigenlijk? Zijn we niet op ons best zonder al die lagen opsmuk? En zo ja, waar vind je dat nog.

Koning, keizer, admiraal.. De pot is misschien wel de laatste plek waar we echt onszelf zijn. Dat is waar we durven te ontlasten. De schoonheid van iedere alledaagse Arie. We willen jou, hier en nu, zonder je avocado’s, je yogaposes en je aspiraties.‘Toilet’, een ode aan de porseleinen troon, waar we de mooiste mensen tegenkomen.

Gemaakt en gespeeld door:
Annelies Gouw, Marjolein van Wegen en Daphne Gakes
Eindregie en zakelijke leiding: Marlijn Fleer

www.deluiehonden.nl