WinterProef

Na twintig succesvolle edities komt Proef Amersfoort deze winter met een speciale wintereditie naar De Nieuwe Stad. Het culinaire evenement WinterProef vindt plaats van 29 tot en met 31 januari 2016 in en rondom de Prodentfabriek in Amersfoort. Speciaal voor dit evenement wordt de productiehal, waar tot enkele jaren geleden nog tandpasta werd geproduceerd, omgedoopt tot ‘foodhal’ waar verschillende bekende restaurateurs uit Amersfoort heerlijke winterse gerechten aanbieden. Ook buiten bieden een aantal ondernemers uit De Nieuwe Stad hun specialiteiten aan. Zo kookt restaurant HOOG VUUR op ovens buiten op het terras en is het mogelijk om een pitstop met de fiets te maken bij FixieBrothers.

 

De organisatie van Proef Amersfoort heeft bewust gekozen om WinterProef in de Prodentfabriek te laten plaatsvinden. Timo Braeken, organisator van WinterProef, licht toe: “De Nieuwe Stad is een verlengstuk van de binnenstad van Amersfoort. Daarnaast passen het verrassende aspect van De Nieuwe Stad en het industriële karakter van de Prodentfabriek goed bij Proef Amersfoort en de sfeer die wij nu en de komende jaren willen uitdragen.”

 

De stad en ondernemers verbinden

Het driedaagse evenement is gratis toegankelijk en zorgt voor een afwisselend programma van dag en nacht. Tijdens het evenement staan genieten, kwaliteit en gastvrijheid voorop. Door het evenement in De Nieuwe Stad te organiseren creëert WinterProef een verbinding tussen ondernemers uit de binnenstad van Amersfoort en bedrijven uit De Nieuwe Stad. De komst van WinterProef draagt hierdoor op haar manier bij aan de pijlers ‘Verbonden Identiteit’ en ’18-uurs dynamiek’ uit het in februari 2015 gepubliceerde Ambitiedocument van De Nieuwe Stad.

 

Openingstijden:
vrijdag 29 januari: Business- en Proefgenotenmiddag
15.30 uur tot 18.30 uur (alleen toegang met entreebewijs)

vrijdag 29 januari: van 18.30 uur tot 0.00 uur (gratis toegang)
zaterdag 30 januari: van 12.00 uur tot 0.00 uur (gratis toegang)
zondag 31 januari: van 12.00 uur tot 22.00 uur (gratis toegang)