Spinvis

Het is misschien wel het album waar het meest naar uitgekeken wordt. De Nieuwe Spinvis. Eind april is ‘ie verschenen: ‘Trein Vuur Dageraad’.

Erik de Jong: “De plaat begint met een opname uit een iPhone. Een korte schets van een gezongen melodie op wat net verzonnen regels. Dat was het zaadje waar jaren later een hele boom is uitgegroeid. Trein, vuur, dageraad… drie woorden die misschien zomaar bij elkaar waren gezet maar vanaf dat moment onlosmakelijk werden als de dragers van een verhaal dat nog in de aarde sliep. Een verhaal over alles wat nog komen gaat.”

Het verhaal komt tot ons in dertien stukken. Dertien nieuwe klassiekers die zich met geen pen laten omschrijven, behalve dan dat ze ‘Vintage Spinvis’ zijn.

‘Hallo Maandag’ is de voorbode die op vrijdag 3 februari wordt gelost. Op alle bekende stekken, zoals het album Trein Vuur Dageraad op 28 april zal verschijnen in een luxe editie, als een reguliere cd en op vinyl.

Vanaf half februari tourt Spinvis met een vernieuwde band langs de theaters. Met het verschijnen van ‘Trein Vuur Dageraad’ zal hij terugkeren naar clubland voor een korte tour waarmee hij ook FLUOR aandoet.

Voorverkoopticket: € 20,00 (ex. servicekosten)
Deurticket: € 21,50