Het Nieuwe Stadsterras VERLENGD

+++ VERLENGD TOT EIND SEPTEMBER +++

De Oliemolenhof in De Nieuwe Stad werd deze zomer omgetoverd tot een groot zomers terras. Een plek waar kunst en cultuur de ruimte krijgen onder het genot van heerlijk eten en drinken. Een echte festival vibe maar dan vanaf je terrastafel.

De afgelopen maanden en de komende tijd gaan veel evenementen in Amersfoort niet door. Door het coronavirus zijn grote evenementen en festivals niet toegestaan. Onder andere De Nieuwe Stad, Het Lokaal, FLUOR, HOP producties, Spoffin en Winkels op Wielen besloten niet bij de pakken neer te gaan zitten. Ze bundelden hun krachten en keken wat er wél mogelijk is. Na een succesvolle periode van 6 augustus tot 6 september is besloten door te gaan tot eind september.

Gratis toegang, maar wel coronaproof
Het Nieuwe Stadsterras biedt plaats aan zo’n 250 gasten. “Dit is het maximale aantal gasten dat zonder reservering toegelaten kan worden op een terras”, legt Clemens Ritzer van HOP producties uit. Samen met Camiel de Kruijff en Andre Malatau is hij verantwoordelijk voor de organisatie van het terras. “Hierdoor zijn alle activiteiten gratis te bezoeken, maar we tellen natuurlijk wel of er niet meer dan 250 mensen op de Oliemolenhof zijn. De cirkel is groot genoeg om 1,5 meter afstand te houden van elkaar en toch te genieten van de activiteit op dat moment.”

Programma in ontwikkeling
Op www.hetnieuwestadsterras.nl volgt wekelijks het programma. Het terras is geopend van woensdag t/m zondag, vanaf 16.00 uur.

Lees ook het artikel dat AD Amersfoort schreef ter aankondiging van Het Nieuwe Stadsterras.  en het artikel over de verlenging.