Evert Kwok Bananenborrel

Evert Kwok, de gortdroge cartoonreeks van cartoonisten Tjarko Evenboer en Eelke de Blouw, viert dit jaar zijn 20-jarig jubileum. Ter gelegenheid van deze mijlpaal verschijnt op 20 april de luxe uitgave ‘Evert Kwok – De 150 beste woordgrappen’, met daarin een selectie van de beste cartoons uit hun oeuvre. Het boek wordt feestelijk gepresenteerd tijdens de Evert Kwok Bananenborrel in FLUOR.

Wat ooit begon als studie-ontwijkend gedrag, is twintig jaar later uitgegroeid tot een begrip op social media: de überdroge woordgrappen van Evert Kwok worden online door meer dan 280.000 fans gevolgd. Ook de boeken en scheurkalenders van Kwok vinden gretig aftrek: in totaal verschenen er bij diverse uitgeverijen al 20 boeken en 4 scheurkalenders van het cartoonduo.

‘De 150 Beste Woordgrappen’ wordt uitgebracht door Uitgeverij Banaan, de uitgeverij die Evenboer en de Blouw in 2020 oprichtten. Het hardcover boek bevat klassiekers als ‘Schilderijtje’ en ‘Wandjes’, maar ook recentere grappen als ‘Staaroperatie’ en ‘Context’.

De nieuwe uitgave wordt gepresenteerd in de kleine zaal van FLUOR. Naast het nieuwe boek releasen de cartoonisten ook een nieuw biertje: een limited edition KWOK session IPA in samenwerking met Rock City Brewing. De avond wordt muzikaal opgeluisterd door DJ-duo KreFetten.

Evert Kwok Boekpresentatie / Bananenborrel
20 april 2023
FLUOR (kleine zaal / café)
Aanvang: 20 uur / toegang gratis