Eemhaven Festival

Het Eemhaven Festival brengt van vrijdag 19 tot en met zondag 21 augustus één en al gezelligheid in- en om de Eemhaven. Het gebied wordt omgetoverd tot festivalterrein waar valt te genieten van de bekende artiesten, een Ibiza markt, waterspelen en heel veel lekker eten en drinken bij de talloze bars en foodtrucks.

Zo’n 75 Ibiza kramen en 25 foodtrucks vormen de natuurlijke omheining van het terrein, waarop twee podia worden geplaatst. Het kleine podium aan de Grote Koppel staat in het teken van ‘Nieuw Amersfoorts Peil’, het cultuur-concours van het Eemhaven Festival, waar getalenteerde zangers, zangeressen en bands hun muzikale kunnen presenteren. Het hoofdpodium op het Eemplein vormt het kloppend hart van het festival.

Op vrijdag staat het Radio 100% NL Meezingspektakel geprogrammeerd met live optredens van onder andere zanger/rapper Billy Dans en Dries Roelvink. Op zaterdag gaat het festival terug in de tijd met Radio Veronica Goes 90’s, de pop- en soul coverband ‘Xite’ en het destijds wereldberoemde duo Twenty 4 Seven, die hun reeks van internationale tophits nog één keer de revue laten passeren. De zondag is met recht een gevarieerde familiedag met onder andere de partyband ‘Groove Planet’ en Mart Hoogkamer. Het festival wordt afgesloten met een live optreden van Thomas Berge.

Wie na sluitingstijd van het festival geen zin heeft om naar huis te gaan, kan nog tot diep in de nacht terecht bij Zandfoort Aan De Eem voor Nachtwerk, de officiële Eemhaven Festival Afterparty. Daarvoor zijn wel tickets nodig. Nachtwerk Afterparties: vrijdag 19 en zaterdag 20 augustus, entree voorverkoop 7,50 euro, aan de deur 10 euro. Meer informatie vind je op de website van Eemhaven Festival of hun Facebookpagina.