Video Workshop – GGTV

Video marketing is hot. Iedereen heeft het er over. Dus jij wilt ook zelf video maken voor je bedrijf of organisatie.

Maar waar moet je beginnen?

Hoe zorg je ervoor dat de video’s die je maakt een professionele uitstraling hebben?

Bij ons leer je in twee dagen tijd de basis van filmen, interviewen, storytelling met beeld en editen/monteren. Zo kun je in korte tijd jouw video’s op een aanzienlijk hoger niveau brengen.

Volg de Cursus Video Items Maken van GGTV

In twee dagen leer je de basisvaardigheden op het gebied van cameragebruik, interviewtechniek, montage en internetvideo. Daarnaast leer je gedurende de cursus hoe je een goed beeldverhaal kunt vertellen. Na afloop ben je in staat zelfstandig een kort video-item te produceren en op internet te plaatsen. Je kunt op een professionelere manier video maken.

Voor wie?

Deze cursus is ideaal voor webredacteuren die bij hun artikelen korte films willen plaatsen. Of bijvoorbeeld communicatiemedewerkers die meer mensen willen bereiken.

Als zzp´er is dit een goede en voordelige manier om bijvoorbeeld je eigen bedrijfsfilmpjes te maken.

Dag 1

De eerste dag leer je de basistechnieken van cameragebruik en beeldcompositie. Daarnaast gaan we in op het produceren van een inhoudelijk video-item. We behandelen onder andere het afnemen van een interview op camera, de productie van een item, verschillende genres die je kan kiezen en we gaan in op het bepalen van de juiste invalshoek. Hoe verfilm je het beste een bepaald onderwerp?

Na de benodigde theorie en oefening krijg je een opdracht mee naar huis. Je wordt gevraagd filmmateriaal te maken over een onderwerp naar keuze, waarmee je op de tweede dag aan de slag gaat.

Dag 2

De tweede dag zal gaan over het bewerken van beeld. We gaan aan de slag met itemopbouw, montage en het geschikt maken van een film voor internet. Na de tweede dag heb je een compleet gemonteerd filmpje op je eigen website geplaatst!

Nazorg

Bij de cursus hoort ook nazorg via een besloten Facebookgroep, speciaal voor cursisten. Hier kun je verdere vragen stellen over dingen die niet lukken of je eigen video’s delen en feedback krijgen.

Data:

6 oktober & 27 oktober 2017 

Schrijf je hier in!

Materiaal:

Wij verzorgen het lesmateriaal. Als deelnemer werk je met je eigen apparatuur. Je kan werken met je eigen camcorder, fotocamera (met filmfunctie) of smartphone.

Heb je nog geen camera en wil je weten welke camera je het beste kunt kopen? Wij adviseren je graag als je twijfelt over apparatuur. Het is eventueel mogelijk om te oefenen met onze camera en montagelaptop.

Investering:

€375 p.p.

Inclusief:

– twee dagen cursus met ervaren docent

– lesmateriaal

– koffie/thee

– lunch bij Het Lokaal

– toegang tot besloten Facebookgroep

Dit bedrag is exclusief 21% BTW

Locatie:

De Nieuwe Stad, Amersfoort

LET OP: Voor deze video workshop geldt een minimum van 4 deelnemers. Na inschrijving informeren we je z.s.m. of de cursus door gaat.

Nog vragen?

Mail of bel ons voor meer informatie.

Referenties

“Toen we contact opnamen met Matthijs en Arjen, wisten we eigenlijk nog niet heel veel van film maken. We wisten wel precies wat we als eindresultaat wilden. En dat was best veel. Alle vragen die we stelden, werden beantwoord en wat hebben we veel geleerd! Over camera’s, over beelden maken en over montage. We konden na twee dagen echt goed uit de voeten. Matthijs en Arjen zijn heel klantgericht en volgen niet een standaard lesprogramma. De inhoud van de workshop werd volledig op ons afgestemd. Top! Oh en, ook niet onbelangrijk: we hebben het ook gezellig gehad en veel gelachen!”

Margreet Bos (Het Woord is aan Jou)

“Ik speelde al een tijdje met het idee om mijn eigen bedrijfsfilm te maken en kwam al snel op de website van deze cursus terecht. Ik heb twee leuke en leerzame dagen gehad met Matthijs en Arjen. Ik heb veel geleerd over het werken met een camera en het monteren van het gefilmde materiaal. Aan het einde van dag 2 was mijn film zo goed als af en ik ben super tevreden met het resultaat. Een aanrader voor iedereen!”

– Frank de Haan (De Haan Guitars)

“Een filmpje maken (startknop op camera indrukken) kan iedereen. Maar een goede film maken, dat is geheel andere koek. Deze leuke, gezellige maar vooral professionele cursus maakt je daarin wegwijs. Welbesteed geld, enthousiasme voor filmen gegarandeerd!”

– Emile Homan (De Consudent)