5-jarig bestaan De Danswerkplaats

Al sinds 2002 was het de droom van Karin Venverloo: een locatie waar dansers samenkomen, waar docenten kunnen werken, waar getraind kan worden en gedanst. De Nieuwe Stad omarmde haar idee en gaf haar in 2014 de gelegenheid om te starten in een 7 meter hoge ruimte met grote daklichten. Nu vijf jaar later is De Danswerkplaats onlosmakelijk verbonden met De Nieuwe Stad en het 5-jarig bestaan wordt groots gevierd in het weekend van 28 t/m 30 juni.

Karin: “De Nieuwe Stad bood mij de unieke gelegenheid om iets totaal nieuws in Amersfoort te starten: een Danswerkplaats. Een plek waar allerlei dansvormen samenkomen en waar dansdocenten geheel zelfstandig hun eigen lessen kunnen verzorgen, in een zaal met alle faciliteiten: goed geluid, verende vloer en een spiegelwand.” De Danswerkplaats laat het gebied bruisen. Naast dans wordt de ruimte ook regelmaat ingezet voor lezingen, concerten of workshops.

Vele dansers uit het hele land – en vaak ook buitenland – vinden hun weg naar Amersfoort. Karin: “Vooral voor de Argentijnse Tango komen de mensen van ver om hier te mogen dansen en in de buurt te eten, drinken en logeren.”

Op 29 en 30 juni wordt dit groots gevierd: Het beroemde tango orkest Solo Tango Orquesta uit Moskou speelt twee avonden lang voor dansers uit binnen- en buitenland en op zondagavond is er een magnifiek optreden van twee tango maestro’s die gedurende het weekend workshops en een masterclass voor tangodansers verzorgen. Overdag en de rest van de avond zijn er 4 DJ’s die hun persoonlijke keuze aan tangomuziek voor de dansers draaien.

Bekijk de website voor meer informatie en ticketverkoop. Voor de niet-tangodansers die nu wel heel nieuwsgierig zijn geworden bestaat de mogelijkheid om in augustus, september en december mee te doen met een lange workshop voor beginners: de Sensual Sunday. In een nieuwe samenwerking met Funspiration (ook in De Nieuwe Stad) kun je een van deze workshops ook cadeau doen aan vrienden en bekenden!

Foto: Tango maestro’s Michelle Marsidi en Joachim Dietiker uit Basel. De foto is gemaakt door Ivo Chaveau.