Oliemolenhof

De Oliemolenhof, het plein in het midden van De Nieuwe Stad, wordt door Schipper Bosch en de gemeente Amersfoort ontwikkeld tot centraal plein. De huidige asfaltvlakte maakt plaats voor een multifunctioneel plein met bomen, planten, zitgelegenheid en laadpalen voor elektrische auto’s. Een plek voor ontmoeting, ontspanning en evenementen. De Nieuwe Stad krijgt daarmee een verbindend groen ‘stadshart’ en Amersfoort een aantrekkelijk nieuw plein.

Sinds september is de vernieuwde Oliemolenhof al toegankelijk voor voetgangers en fietsers. Ben je benieuwd naar het nieuwe plein? Kom een kijkje nemen!

Werkzaamheden
De herinrichting van het plein wordt uitgevoerd door VIC landscapes. De werkzaamheden die de komende tijd nog worden uitgevoerd zijn onder andere:

  • Aanleg en aansluiting van laadpalen voor het opladen van elektrische auto’s.
  • Aansluiting van toegangsregeling tot het laadplein.

 

360 graden video
Bekijk het planten van de bomen in het asfalt via de 360 graden video.

Video door GGTV.

Parkeren
Op het plein wordt een vernieuwende parkeeroplossing gerealiseerd: alle parkeerplaatsen worden voorzien van een elektrische laadpaal. Dit onderstreept de duurzaamheidsambities van De Nieuwe Stad en geeft Amersfoort het eerste laadplein van deze omvang.

Op de Oliemolenhof kan vanaf 30 april 19.00 uur niet meer geparkeerd worden. De parkeerbehoefte wordt opgevangen in de naastgelegen Eempleingarage, die voldoende vrije parkeerplaatsen heeft.


Bezoekers en leveranciers
Voor leveranciers en bezoekers geldt een omleidingsroute. Zie onderstaande kaart.

Omleidingsroute DNS