Oliemolenhof

De Oliemolenhof, het plein in het midden van De Nieuwe Stad, wordt door Schipper Bosch en de gemeente Amersfoort ontwikkeld tot centraal park. De huidige asfaltvlakte maakt plaats voor een multifunctioneel plein met bomen, planten en zitgelegenheid. Een plek voor ontmoeting, ontspanning en evenementen. De Nieuwe Stad krijgt daarmee een verbindend groen ‘stadshart’ en Amersfoort een aantrekkelijk nieuw plein.

Werkzaamheden
De herinrichting van het plein wordt uitgevoerd door VIC landscapes. De werkzaamheden starten op maandag 1 mei en duren tot medio juli 2017.

De werkzaamheden die de komende maanden worden uitgevoerd zijn onder andere:

  • Weghalen van het huidige asfalt
  • Gelijk maken van het terrein (ophogen van het deel aan de kant van het Lokaal en Kroast)
  • Aanleg verdiepte plein
  • Opnieuw asfalteren
  • Planten van de bomen en onderbeplantingen
  • Aanleg laadpalen voor het opladen van elektrische auto’s
  • Plaatsen lantaarnpalen en beveiligingsinstallatie

 

Werkzaamheden week 20
Begin van deze week zal de damwand gemaakt worden en zullen de boomgaten worden gegraven. Daarnaast wordt het plein opgehoogd. Het meest speciale van deze week is dat de eerste negen bomen officieel geplant zullen worden.

Werkzaamheden week 21
Deze week gaat VIC verder met het vullen van de boomgaten. Ook zal er een begin worden gemaakt van het zetten van de damwanden bij Hoog Vuur. Het gehele plein zal verder worden uitgegraven en er wordt voor een deel al puin gereden over het stuk bij Het Lokaal.

 

Klik hier om de ontwikkelingen live te volgen.

360 graden video
Bekijk hieronder de eerste beelden via de 360 graden video, gemaakt door GGTV.

Parkeren
Op het plein wordt een vernieuwende parkeeroplossing gerealiseerd: alle parkeerplaatsen worden voorzien van een elektrische laadpaal. Dit onderstreept de duurzaamheidsambities van De Nieuwe Stad en geeft Amersfoort het eerste laadplein van deze omvang.

Op de Oliemolenhof kan vanaf 30 april 19.00 uur niet meer geparkeerd worden. De parkeerbehoefte wordt opgevangen in de naastgelegen Eempleingarage, die voldoende vrije parkeerplaatsen heeft.

Bezoekers
Voor leveranciers en bezoekers geldt een omleidingsroute. Zie onderstaande kaart.

Rood = bezoekers Oude Fabriekstraat
Blauw = bezoekers Oliemolenhof
Zwart = leveranciers

Omleidingsroute DNS