Oude Fabriekstraat 4B-C, Leeras 1.35 Amersfoort

Algemeen
Te huur aangeboden; circa 90 m²  (BVO) bedrijfsruimte in De Nieuwe Stad.

De Nieuwe Stad aan De Eemhaven is een levendig gebied waar je kunt werken, leren, recreëren en ontmoeten. De authenticiteit van de voormalige fabrieksgebouwen (Prodentfabriek) zijn behouden gebleven bij de herontwikkeling en met oog op de toekomst is er veel aandacht voor duurzaamheid.  Er wordt grotendeels in het gebied namelijk gasloos verwarmd, er zijn elektrische laadplaatsen en zonnepanelen geplaatst.

De bedrijfsruimte die wordt aangeboden is gelegen op de begane grond en door de ligging, grote raampartijen en openslaande deuren heeft u veel bekijks. Door de zichtbaarheid van de industriële materialen zoals het glas, stalen balken en beton heeft de ruimte een robuust karakter.

De Nieuwe Stad huisvest inmiddels ruim 80 kleine en grote bedrijven en de bewoners van het gebied zijn afkomstig uit verschillende sectoren, variërend van zakelijke dienstverlening, onderwijs tot horeca en cultuur.

De Nieuwe Stad is op loopafstand van het centraal station en het centrum van Amersfoort, maar is ook met de auto of fiets zeer goed bereikbaar.

Voor deze prominente locatie hebben wij de wens dat de nieuwe huurder zorgt voor aanloop in het gebied. Dit kan bijvoorbeeld een sportschool, museum, een brouwerij of praktijkruimte zijn. Andere ideeën qua gebruik? Schroom niet en bel ons gerust!

Opleveringsniveau
Het object zal casco worden opgeleverd inclusief:
Gedeelde sanitaire ruimten;
Gedeelde pantry.

Bestemming
Bedrijfsruimte. Voor deze locatie zouden we bij voorkeur een nieuwe huurder aantrekken die zorgt voor aanloop in het gebied op deze prominente plek.

Huurprijs
€1260,- per maand exclusief servicekosten en excl. Btw.

Servicekosten
De servicekosten bedragen €500,- per maand excl. Btw. Daarvoor worden de volgende diensten geleverd:

Vrij gebruik van:
– Glasvezel internet;
– De algemene vergaderruimte;
– Schoonmaak algemene ruimten;
– Levering warmte, water en elektra algemene ruimte;
– Levering warmte, water en elektra kantoorruimte;
– Onderhoud tuin / terrein en parkeerplaatsen;
– Klein dagelijks onderhoud algemene ruimten;
– Onderhoud daken en goten;
– Glasbewassing;
– Schoonmaak gevel (niet beglazing);
– Onderhoud en periodieke controle brandslanghaspels (indien aanwezig);;
– Controle en periodieke controle brandmeldinginstallatie (indien aanwezig);
– Vuilafvoer bedrijfs-/ papierafval;
– Glasverzekering;
– Gladheidbestrijding;
– Administratiekosten ad. 5% over de vergoeding van leveringen en diensten.

Huurtermijn
2 jaar + 2 jaar. Een andere huur-en/of verlengingsperiode is bespreekbaar.

Opzegtermijn
Wederzijds opzegtermijn van 6 kalendermaanden.

Aanvaarding
1 augustus 2023 (aanvaarding in overleg)

BTW
Uitgangspunt is een met BTW belaste huurprijs. Indien een huurder niet voldoet aan de voor belaste verhuur gestelde criteria zal de huurprijs zodanig worden verhoogd dat het voor verhuurder ontstane financiële nadeel volledig wordt gecompenseerd.

Huurbetaling
Per maand vooruit, vermeerderd met de servicekosten en de BTW.

Huurgarantie
Bankgarantie/waarborgsom ter grootte van drie maanden huur te vermeerderen met de servicekosten en de BTW.

Huurprijsaanpassing
Jaarlijks, op basis van de wijziging van het maandprijs-indexcijfer volgens de consumentenprijsindex (CPI) reeks CPI-huishoudens algemeen (2015= 100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), voor het eerst 1 jaar na huuringang.

Locatie
De Nieuwe Stad is een stad in het klein, met een diversiteit aan bedrijven, winkels, evenementen, horeca, onderwijs en een sterke gemeenschap. Samen met bewoners bouwen we aan een innovatieve microstad: authentiek en avontuurlijk, met mooie historie en veel toekomst.

In de komende jaren komt daar gedoseerd nieuwbouw bij voor wonen, waarbij ook werken, parkeren, horeca, winkels en aantrekkelijke buitenruimtes worden uitgebreid. Meer weten over de toekomstplannen voor De Nieuwe Stad? Kijk op denieuwestadgroeit.nl.

Wil je meer informatie over De Nieuwe Stad?  Klik hier.